Dėl svetimo automobilio – nemalonumai | Diena.lt

DĖL SVETIMO AUTOMOBILIO – NEMALONUMAI

Mašinas ne vietoje paliekantys vairuotojai bando klaipėdiečių ir pareigūnų kantrybę. Senamiestyje, siaurame daugiabučio namo kieme, įvažą užbarikadavęs jaunuolis sukūrė naujas taisykles – teisinosi palikęs prie mašinos lango savo vizitinę kortelę.

Prieš keletą dienų klaipėdiečiui K. ir jo artimiesiems teko skambinti trumpuoju pagalbos numeriu dėl užstatyto automobilio.

Išvažiuoti iš Tiltų gatvės 3-iojo daugiabučio namo kiemo negalėję žmonės neturėjo kito pasirinkimo.

"Su šeima turėjome svarbių planų, labai skubėjome, bet dėl kažkieno neapdairumo negalėjome pajudėti iš vietos. Palaukėme penkiolika minučių, kelis kartus signalizavome. Nieko. Tada paskambinome numeriu 112 ir pranešėme apie problemą. Matyt, buvo susisiekta su policija, nes netrukus iš trečiojo namo išbėgo jaunas vairuotojas su mergina. Lijo, todėl nenorėdami sušlapti paliko mašiną prie pat laiptų", – pasakojo vyras.

Automobilį užstatęs vairuotojas prabilo apie dar negirdėtas taisykles.

"Matomoje vietoje jaunuolis buvo palikęs savo vizitinę kortelę su mobiliojo telefono numeriu. Stebėjosi, kaip galėjome jos nepastebėti", – šyptelėjo pašnekovas.

Jo žodžiais, siauroje senamiesčio gatvelėje automobilius dviem eilėmis palieka ir problemų kitiems pridaro ne tik atvykėliai, bet ir taksistu dirbantis vietinis gyventojas.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika patvirtino, kad radus užstatytą mašiną reikia nedelsiant skambinti trumpuoju numeriu 112, taip pat auklėti pažeidėjus fiksuojant ir siunčiant nuotraukas su kita svarbia informacija portale ePolicija.lt.

Ant lango palikta vizitinė kortelė – paties vairuotojo improvizacija, o ne galiojanti kelių eismo taisyklė.

Nė vienas vairuotojas neturi teisės užstatyti kito automobilio. Už tai, priklausomai nuo situacijos, numatyta administracinė nuobauda nuo 30 iki 90 eurų.

"Visada linkime gyventojams būti aktyviems, fotografuoti ir siųsti nuotraukas elektroniniu policijos portalu. Mes nedelsdami apdorojame medžiagą ir baudžiame tokį vairuotoją. Turime tik tokias galimybes", – tikino M.Džermeika.

Pasak pašnekovo, tai didelė problema, su kuria kovojama metų metais.

Dažniausiai vairuotojai būna šventai įsitikinę, kad tai jų vieta, ir savo įpročių keisti nenori.

"Ateina su planais, aiškina, kad kažkuriais metais taip buvo susitarta su kaimynais", – stebėjosi M.Džermeika.

Kartais net neturime tiek patrulių, kad spėtume reaguoti laiku.

Viršininko teigimu, rytais mieste situacija šiuo klausimu sunkiai suvaldoma – patruliai dėl pajėgų trūkumo nespėja važinėti visais adresais.

"Rytais žmonės keliasi į darbą, tada ir prasideda skambučiai, nusiskundimai, kad negali išvažiuoti iš kiemo. Mums reikia skubėti nuvykti į visus miesto kampelius. Kartais net neturime tiek patrulių, kad spėtume reaguoti laiku", – neslėpė M.Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

liolekui

jei patinka gyventi posovietineje putinistineje valstybeje ar mieste tai ir gyvenk tenai, o savo prigalvotu nesamoniu nesnekek. Kada pagaliau bus kaip normaliose Europos valstybese, tokius trukdzius veza i aikstele ir pasiima automobili tik tuomet kai sumoka simtus siekiancias baudas?

Skaitytojas.

Nematau problemos žvilgtelti ant priekinio skydelio ir skambtelti. Absoliučiai ne nuostuolis. Bet matyt skambinti į 112 ir laukti žymiai paprasčiau, ką gi, irgi teisingai.

liolekui

tokia sumastyta "tvarka" galioja pas Lietuvos kaimyne rytuose. Jei tau patinka, tai vaziuok tenai ir gyvenk. Normaliose vakaru Europos valstybese tokius automobilius nutempia i aikstele.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS