Dėl ženklų Klaipėdoje – sumaištis | Diena.lt

DĖL ŽENKLŲ KLAIPĖDOJE – SUMAIŠTIS

Eismo pokyčiai Puodžių gatvėje įnešė sumaišties tarp vairuotojų. Nors jau buvo pažymėtos vietos automobiliams statyti, vertikalus ženklas draudė ne tik stovėti, bet ir sustoti.

Užtikrinti saugesnį eismą Puodžių gatvėje prieš mėnesį nusprendė Saugaus eismo komisija. Apsispręsta, pėsčiųjų perėjoje ties Naujojo Sodo gatve įrengti pėsčiųjų salelę. Taip pat pėsčiųjų perėją, kuri yra ties Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro įėjimu, perkelti Vytauto gatvės link.

Kad iš įstaigos vos išėję vaikai nepultų į gatvę, įrengti apsauginę tvorelę. Atkreiptas dėmesys, jog mažiau nei už 15 metrų yra kita pėsčiųjų perėja.

Nuspręsta leisti Puodžių gatvėje sustoti mašinoms, bet ne ilgiau nei 30 min. Manoma, kad tiek laiko turėtų užtekti tėvams nuvesti vaikus į ugdymo įstaigas.

Automobilių stovėjimo vietos pažymėtos linijomis ir vertikaliais ženklais.

Kaip ir žadėta, atšilus orams imtasi darbų. Tačiau pažymėjus automobilių stovėjimo vietas ir nepašalinus vertikalaus ženklo susidarė kuriozinė situacija, kuri tarp vairuotojų kėlė sumaištį.

Dalis jų nepaisė vertikalaus ženklo, kuris draudė sustoti. Vairuotojai paliko mašinas baltomis linijomis pažymėtose vietose. Už tokį elgesį jiems grėsė nuobaudos.

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, jei horizontalus kelio ženklinimas neatitinka vertikalių ženklų, reikia vadovautis pastaraisiais.

„Naktį buvo išbraižytos linijos, o ketvirtadienį visą dieną Puodžių gatvėje kilo sąmyšis, nes skirtingi ženklai. Reikėtų kuo greičiau pakeisti vertikalius ženklus“, – ketvirtadienį vykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje pastebėjo miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Vicemeras taip pat atkreipė dėmesį, kad buvo pažymėtos naujos pėsčiųjų perėjos, tačiau nepanaikinta ir senoji, esanti ties Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro įėjimu.

Taip pat pasigesta atitvarų, kurie neleistų iš įstaigos išėjusiems vaikams pulti tiesiai į gatvę. Tarnybos atkreipė dėmesį, kad darbai dar nebaigti ir viskas greitai bus sutvarkyta.

Šio posėdžio metu saugaus eismo specialistai taip pat pritarė S.Dacho progimnazijos prašymui įrengti pėsčiųjų perėją Bokštų gatvėje. Atkreiptas dėmesys, kad daug vaikų ateina iš tos pusės į mokyklą, o kirsti gatvę sudėtinga.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad ateityje eismas šalia S.Dacho progimnazijos neturėtų išlikti toks kaip dabar. Jį ketinama organizuoti ratu, tačiau reikia padaryti dar vieną jungtį.

Saugaus eismo komisija pavedė specialistams išanalizuoti situaciją, kaip tai padaryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dee

Ta saugaus eismo komisija tai tokius briedus daro, tai ka as zinau. Tik ka padaro, bet ne is to galo. Ziedas nesamone, o ir kitus zada tokius padaryti, arba keliu zenklinima pripaiso o zenklu nenuima, arba zenklus palieka, keliu zenklinima pripaiso ir stulpelius sukala, kad niekur nenuvaziuosi, taikos prospekte sugalvojo autobusu juosta, del ko kamsciai puse miesto ir plius niekaip negali sureguliuoti svietoforu aotomobiliams ir pestiesiems. krc jauciu rankos ne is ten auga .... Liudna....

Komisijai

Keista ta mūsų miesto saugaus eio komisija,kur prikiša nagus,ten kokią nesąmonę ir sukuria.Jau vien tik ,,Žardės” žiedas ką reiškia,kažkoks nesusipratimas.

SS

Įdomu, kada dudoriaus sutve nuims ženklus tebestovincius prie panaikintų perėjų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS