Dituvos gyventojai su baime laukia karių | Diena.lt

DITUVOS GYVENTOJAI SU BAIME LAUKIA KARIŲ

Sodininkai šią savaitę neturėtų išsigąsti už savo sklypų vartelių išvydę šmirinėjančius ginkluotus vyrus. Pranešama, kad sodų bendrijoje "Dituva" trečiadienį ir ketvirtadienį vyks tylios kariškių pratybos – sprogimų ir šaudymų nebus.


 

Sodininkai šią savaitę neturėtų išsigąsti už savo sklypų vartelių išvydę šmirinėjančius ginkluotus vyrus. Pranešama, kad sodų bendrijoje "Dituva" trečiadienį ir ketvirtadienį vyks tylios kariškių pratybos – sprogimų ir šaudymų nebus.

Triukšmo nekels

Ką veiks kariškiai, atvykę į siauromis gatvelėmis išraižytą bendriją? Aiškinama, kad šios pratybos skirtos susipažinti su vietove.

"Nesprogdinsime ir nešaudysime. Mums reikia tankiau apgyvendintos vietovės, kad kariai susipažintų, kaip vyksta karinės operacijos gyvenvietėse", – tikino Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono vadas Viktoras Bagdonas.

Pranešama, kad kariškiai bus tylūs ir mandagūs.

"Gyventojai gali būti ramūs. Technikos nevarysime, gatvelėmis vaikščiosime pėsti ir žmonių negąsdinsime. Kariškiai vis dažniau vykdo pratybas gyvenvietėse ir miesteliuose. To reikia, kad kariai puikiai žinotų tas vietoves, kurias gali tekti ginti. Kariai turi susipažinti, kur geriausia vykdyti gynybines operacijas, kur ruošti įtvirtinimus", – pastebėjo V.Bagdonas.

Klaipėdos rajone ne vienas pratybas rengę kariškiai visuomet stengiasi susipažinti su vietos savivaldos atstovais, apsilanko seniūnijose, pabendrauja su apylinkės policijos inspektoriais.

Kilo ažiotažas?

Sodų bendrijos "Dituva" pirmininkas Tadas Vaitkus tikino, kad gyventojai socialiniame tinkle "Facebook" jau nerimauja dėl būsimų pratybų.

"Vieni nuogąstauja, kad jiems tvoras karinė technika išgriaus, kiti aiškina, kad jie – pacifistai ir nenori kariškių matyti. Pranešimas apie pratybas sulaukė 10 tūkst. gyventojų susidomėjimo", – stebėjosi T.Vaitkus.

Sodų bendrijos pirmininkas aiškino, kad kariškiams pasiūlė savo pagalbą.

"Tai labai gerai, kad jie mūsų sodus pažins. O jei karas? Dažnai jie čia palaksto. Šį kartą nežadama šaudyti. Kariškiai yra mūsų kaimynai, juk Kairių poligonas visai netoli", – aiškino T.Vaitkus.

Mena ankstesnes pratybas

Tikėtina, kad dabartinis gyventojų ažiotažas kilo prisiminus ankstesnių metų įvykius. 2007 m. Dituvos soduose kariškiai pratybų metu atstatė ginklus į civilius, o sprogimai išgąsdino gyventojų vaikus.

Vienas dituviškis piktinosi, kad ne į tą keliuką įsukę kariškiai išgąsdino jo veršingą karvę bei veršiukus. Gyvuliai esą piestu stojo iš išgąsčio.

Tą kartą didžiausias ažiotažas kilo todėl, kad pačiame Dituvos centre, ties visiems sodininkams žinoma parduotuve, vyko rimti pratybų veiksmai – į pievelę leidosi sraigtasparnis, imituojant sužeisto kario išgabenimo operaciją.

GALERIJA

  • Tadas Vaitkus
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

kaip nuo ko?

nuo okupantų t.y. benamių šunų, kačių na ir tų dvikojų - vadinamų.

Petras

Kazin nuo kuo tie kariai ruosiasi ginti Dituva ?

x

cia tie patys veikejai kur civiliu "caddy" apsaude? ginklu jau neduoda? :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS