E. Juzeliūnas: kandidatūrą atšaukiu | Diena.lt

E. JUZELIŪNAS: KANDIDATŪRĄ ATŠAUKIU

Į Klaipėdos universiteto rektoriaus postą liko vienas pretendentas. Prieš tai universitetui vadovavęs, bet taip kadencijos ir nebaigęs Eimutis Juzeliūnas atšaukė savo kandidatūrą. Dabartinio rektoriaus kadencija baigsis kitų metų kovo pradžioje.

Dokumentus dalyvauti Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus rinkimuose kandidatai galėjo teikti iki lapkričio 10-osios.

Šią savaitę po KU tarybos posėdžio patvirtinta, kad rektoriaus rinkimams registruojami du kandidatai: dabartinis KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas ir Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas prof. habil. dr. E. Juzeliūnas.

E. Juzeliūnas dar 2018-ųjų balandį, kai iki kadencijos pabaigos buvo likę metai, įteikė universiteto tarybai atsistatydinimo pareiškimą ir pasitraukė iš KU rektoriaus posto.

Tuo esą jis suteikė galimybę naujajai universiteto tarybai atnaujinti universiteto vadovybę, „kuriai tektų misija įgyvendinti šios aukštosios mokyklos veiklos reformą“.

Dabar, praėjus daugiau nei penkeriems metams, jis vėl pretendavo vadovauti KU, bet likus pusei mėnesio iki kandidatų universiteto vizijos viešo pristatymo akademinei bendruomenei, E. Juzeliūnas atšaukė savo kandidatūrą.

KU taryba apie tai laišku informavo Studentų sąjungos prezidentą, pridėję E. Juzeliūno citatą: „Posėdyje nedalyvausiu ir savo kandidatūrą atšaukiu“.

Taigi vieninteliu kandidatu į KU rektorius lieka A. Razbadauskas – dabartinis universiteto vadovas, chirurgas mokslininkas ir visuomenės veikėjas, biomedicinos mokslų daktaras, Klaipėdos miesto tarybos narys.

Rinkimams patvirtintas kandidatas A. Razbadauskas turės galimybę savąją universiteto viziją viešai pristatyti lapkričio 30 d. KU tarybos rengiamame atvirame posėdyje, į kurį kviečiama ir visa universiteto bendruomenė.

Tarybos posėdis, kuriame bus renkamas KU rektorius, vyks gruodžio 11 d., posėdis bus uždaras.

Dabar KU rektoriaus pareigas einančio A. Razbadausko kadencija baigiasi 2024 m. kovo 4 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Įžvalginykui

senai skaičiau tokį kvailą komentarą. Matosi, kad įžvalgos daromos šiknos nepakeliant nuo sofos. Kas jau kas, bet tarp šių žmonių, kurie yra visiškos priešingybės, susitarimų nėra. Savo kandidatūrą atsiimantysis prisiminė, kad pats uodegą nešė kadencijos universiteto vadovo poste nebaigęs, tad gal nepatogu pasidarė, nes nieko jis gero universitete nenuveikė.

Įžvalgininkas

Dvelkia išankstiniais manipuliaciniais susitarimais. Vyrai gerai apgalvojo, vyrai žino ką daro. Dirbama tiksliai iš anksto susitarus ir galimai veikiant kartu. Na, panašiai.

>>ai

reik Smetonos- priviso norinciu vadovauti(be patieties) nebliko norinciu realiai nuveikt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS