Pokyčiai: eismą aplink S. Dacho progimnaziją organizuos ratu | Diena.lt

POKYČIAI: EISMĄ APLINK S. DACHO PROGIMNAZIJĄ ORGANIZUOS RATU

Prie S. Dacho progimnazijos planuojami eismo pokyčiai. Pratęsus Jūros tako gatvę, jis bus organizuojamas ratu. Manoma, kad taip bus saugiau ir vaikams, ir automobilių vairuotojams.

Apie eismo pokyčius prie S. Dacho progimnazijos diskutuojama jau kurį laiką. Saugaus eismo komisija kiek anksčiau pritarė, kad šis būtų organizuojamas ratu.

Iš Bokštų gatvės automobiliai pasuktų į palei įstaigos sieną einančią Jūros tako gatvę, kur būtų vienpusis eismas. Iš čia būtų galima išvažiuoti į Jūros gatvę.

Kol kas to neįmanoma padaryti, nes Jūros tako gatvė yra perkirsta, reikia pakloti dangą.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, norima, kad šie darbai būtų atlikti kuo greičiau.

Tačiau procedūros gali užtrukti. Reikia numatyti lėšų, parengti projektą, išrinkti rangovus, kurie užsiims projektavimu ir atliks darbus. Įtakos procedūrų trukmei turi tai, kad čia – paveldosaugos zona. Darbams joje keliami griežtesni reikalavimai.

"Norime, kad šioje vietoje eismas vyktų tvarkingai. Organizuojant ratu, tikrai būtų geriau ir saugiau, nei yra dabar", – komentavo vedėjas.

Manoma, kad, organizuojant eismą ratu aplink S. Dacho progimnaziją, sumažėtų dabar nuolat susidarančios spūstys. Transporto srautai pasiskirstytų.

Pasak specialistų, dabar visi turi važiuoti Bokštų ir Vytauto gatvėmis. Pakeitus eismo schemą, dalis automobilių išriedėtų į Jūros gatvę. Jiems nereikėtų grįžti į Puodžių, kuri taip pat yra gana užkimšta.

Atkreipiamas dėmesys, kad eismo organizavimas ratu aplink S. Dacho progimnaziją numatytas ir detaliajame plane.

Maždaug prieš mėnesį saugaus eismo priemonės įgyvendintos ir Puodžių gatvėje. Pėsčiųjų perėjoje ties Naujojo Sodo gatve įrengta saugumo salelė. Buvusi ties Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro įėjimu perkelta Vytauto gatvės link.

Saugaus eismo komisija taip pat nusprendė ties įėjimu į įstaigą įrengti apsauginę tvorelę, kad vos išėję vaikai nepultų tiesiai į gatvę.

Puodžių gatvėje leista sustoti mašinoms, bet ne ilgiau nei 30 min. Manoma, kad tiek laiko turėtų užtekti tėvams nuvesti vaikus į ugdymo įstaigas.

Automobilių stovėjimo vietos pažymėtos linijomis ir vertikaliaisiais ženklais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taip

Turbūt nemąstote visai. O kaip Bokštų g. 1 namo gyventojai? Kur jie statys automobilius? Ten gi keliolika butų ir dalis jų automobiliu stovi tame akligatvyje. Pro ten neptavažiuos niekas. Jei tik sustos kas išlesiti ar paimti vaiką bus kamštis. O platinti nėra kur. Visi kelių tiesimo normatyvai bus pažeisti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS