Eismo apribojimai truks ilgiau | Diena.lt

EISMO APRIBOJIMAI TRUKS ILGIAU

Siauresne važiuojamąja dalimi ant Biržos tilto eismo dalyviams teks tenkintis ilgiau nei anksčiau skelbta. Numatoma, kad apribojimai bus taikomi iki balandžio 30 d.

Eismas viena Biržos tilto eismo juosta, kuri skirta dviratininkams, uždraustas gruodžio pradžioje. Planuota, kad draudimas galios iki mėnesio pabaigos.

Apriboti eismą viena tilto eismo juosta prireikė, nes atitrūko vienas kontrasvoris. Iš viso tokių statinio apačioje kabo šeši – po tris kiekvienoje pusėje. Vieno jų svoris siekia 12 tonų. Iš betono išlieti kontrasvoriai padeda pakelti tiltą.

Vienas įrenginių nukrito į lovį tilto apačioje, nes surūdijo armatūra, kuria jis buvo pritvirtintas prie statinio. Šio kontrasvorio būklė buvo prasčiausia. Kiti, anot specialistų, atrodo geriau.

Atkreiptas dėmesys, kad nieko nuostabaus, jog konstrukcijos susidėvėjo. Tilto kontrasvoriai nebuvo keisti nuo pastatymo. Specialistai patarė apriboti eismą tiltu, kol bus atliktas remontas, kad nesusidarytų papildoma apkrova.

Uostamiesčio savivaldybė paskelbė konkursą, kurio metu bus ieškoma, kas užsiims statinio ekspertize. Ją užbaigus, paaiškės, kokius darbus reikia atlikti.

Biržos tiltas paskutinį kartą remontuotas prieš maždaug dešimt metų. Tačiau tą kartą atnaujintos ne visos konstrukcijos. Nebuvo pakeisti ir tilto pakėlimo varikliai. Pastarieji yra visiškai seni, atgyvenę. Uostamiesčio savivaldybė planuoja pakeisti ir šiuos įrenginius.

Atliekamas tyrimas ir dėl Pilies tilto užkardo, kuris dėl neaiškių priežasčių buvo nusileidęs šventiniu laikotarpiu. Nors jis buvo užtvėręs kelią, degė važiuoti leidžiantis – žalias šviesoforo signalas. Dėl to du taksi vairuotojai apgadino automobilius.

Kreiptasi į tiltą rekonstravusią įmonę, kad ši padėtų išaiškinti situaciją – kodėl nusileido tilto užkardas. Teigiama, kad dar nėra praėjęs statinio atnaujinimo garantinis priežiūros terminas, tad gedimus turi šalinti darbus atlikęs rangovas.

Tačiau neatmetama galimybė, kad užkardas galėjo nusileisti dėl chuliganų veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

mokytoja išmok rašyti be klaidų kaip gali vaikus mokyti jei pati nemoki

Jo

Dviračių eismą apribojo, o šalia toliau zuja virš 10 t sveriantys autobusai.

"Mokytojai"

Mažarašte, nekišk savo trigrašio, dar ir Mokytojo vardą dergdama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS