Elgetauti ar padėti vaikams? | Diena.lt

ELGETAUTI AR PADĖTI VAIKAMS?

Gatvėje pinigų prašinėję du jaunuoliai stebino praeivius – esą surinktos lėšos bus skirtos ne jiems patiems, o vaikų globos namams. Situacija sukėlė įtarimų, kad, prisidengdami pagalba našlaičiams, vaikinai tiesiog elgetauja.

Šeštadienį po pietų Taikos prospekto ir Kauno gatvių sankryžoje, į šviesoforą atrėmę kažkokį plakatą, du tvarkingi jaunuoliai lietuviškai kalbino praeivius, prašydami paaukoti pinigų vaikų globos namams "Rytas".

Vaikinai bent kiek susidomėjusiems tiesė į priekį rankas, kuriose laikė po kartoninę dėžutę, į kurias geradariai turėjo įdėti pinigų.

Žmonės tuos vaikinus apeidavo ratu, vengė kontakto ir nesiryžo aukoti.

Kilo klausimas, kodėl šitie jaunuoliai ten elgetauja ir ar tai apskritai yra legalu?

Globos namų "Rytas" direktorė Regina Milašienė patvirtino, jog apie šią iniciatyvą žino.

Patikino, kad yra pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su mokinių mokomąja bendrove "Kitaip". Esą tokiu būdu moksleiviai mokomi ekonomikos pagrindų.

"Kokia jie veikla užsiima, reikėtų skambinti į mokyklą ir ten teirautis. O mes turime su jais bendradarbiavimo sutartį. Yra vykdomas kažkoks projektas mokykloje. Jie turi išduotą leidimą, kad gali užsiimti tokia veikla. Pagal sutartį mūsų vaikai prisideda, pagamina rankdarbius, o tie kiti moksleiviai pardavinėja. Ir už tai dalį pajamų jie skiria mūsų vaikų namams. Jie nieko nepardavinėjo? Jie prašė tik pinigų globos namams paremti?" – stebėjosi R.Milašienė.

Pasak direktorės, mokinių mokomoji bendrovė "Kitaip" į globos namų "Rytas" sąskaitą nuo praeitų metų rugsėjo pervedė 40 eurų.

Ši mokinių mokomoji bendrovė yra įsteigta Klaipėdos "Aitvaro" gimnazijoje. Tai patvirtino mokyklos vadovė Irina Fiodorova.

Direktorė irgi tikino, kad moksleiviai per keramikos pamokas gamina darbelius, juos parduoda ir taip remia vaikų namus.

O prašinėti pinigų iš praeivių, nieko jiems nesiūlant, esą šios mokinių mokomosios bendrovės nuostatuose nėra numatyta.

Tačiau sunku pasakyti, ar tie vaikinai išties buvo iš tos konkrečios mokyklos, ar kažkokie apsišaukėliai.

"Toks projektas mūsų mokykloje tikrai yra, tačiau rinkti pinigus iš praeivių mokiniai negalėtų jokiu atveju", – tvirtino I.Fiodorova ir pažadėjo atlikti vidinį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Paulius

Buvau nusipirkęs rankdarbių iš jų. Vaikinai sakė kad paaukos į vaikų namus.

Dar

P.S. ir Šakalienės

Rašytojai

Lietuvoje vaikų globos namų nėra, pasiklausk Grybauskaitės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS