Estai padovanojo Klaipėdos zoologijos sodui tris retus ožius | Diena.lt

ESTAI PADOVANOJO KLAIPĖDOS ZOOLOGIJOS SODUI TRIS RETUS OŽIUS

  • 5

Klaipėdos zoologijos sodas po kone dešimtmetį trukusių derybų, pagaliau sulaukė itin retų sraigtaragių ožių. Aukštai Vidurio Azijos kalnuose gyvenantys ožiai – nykstanti rūšis. Jų išskirtinių ragų dažnai taikosi brakonieriai.

Tris ožius Klaipėdos zoologijos sodui padovanojo Talinas. Visi trys – patinai. Pasak savininko, gauti patelių yra sudėtinga, jos linkusios gyventi su banda. Šių patinų laukta kone dešimtmetį, ir jie dar tik pratinasi prie naujos aplinkos.

Iki beveik 90 kg sveriantys suaugę sraigtaragių ožių patinai savo išskirtiniais, į spiralę susuktais ragais itin traukia brakonierius. Todėl sunkiai prieinamose kalnuotose vietovėse gyvenantys ožiai nyksta.

„Kadangi jie gyvena Vidurinės Azijos kalnuose, tai ten yra daug ir plėšrūnų. Veda jie nedidelius mažiukus ožiukus, tai juos medžioja ir ereliai, ir vilkai. Todėl jų mažėja“, – sakė Klaipėdos zoologijos sodo savininkas Edvardas Legeckas.

Šie pašarui nelepūs ožiai Lietuvoje – pirmieji. Lankytojai gali pasigrožėti ir sibiriniais ožiais, kurių ragai ne mažiau įspūdingi. Tačiau jie nėra nykstantys, nes turi daugiau porūšių ir yra atsparesni.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

ŠVELNI užuomina klaipėdiečiui; - ir kaip tie estai suspėjo?.. :s

Nusivyliau Estijoje,

Taline, esančiu zoologijos sodu, kuriame dominuoja OŽIAI !!!

Vytautas

Pritariu.LANZBERGĮ .- estams, nors gaila žmonių...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS