Euras mažins kelionės keltu kainą | Diena.lt

EURAS MAŽINS KELIONĖS KELTU KAINĄ

  • 0

Akcinės bendrovės Smiltynės perkėlos valdyba patvirtino mažesnes perkėlimo keltais per Kuršių marias paslaugų kainas, kurios įsigalios kartu su euro įvedimu – nuo kitų metų sausio 1-osios. Tiesa, už perkėlimą mažiau mokės ne visi.

Kainų skirtumą pajus lengvųjų automobilių vairuotojai ir keleiviai, kurių perkeliama daugiausia. Jų perkėlimo kaina mažėja 5 proc. Nuo kitų metų pradžios automobilio perkėlimas vairuotojui atsieis 38,14 lito (11,05 Eur), o keleiviui teks mokėti – 2,75 lito (0,80 Eur). Keletą metų šios grupės atitinkamai mokėjo 40,00 (11,58 Eur) ir 2,90 lito (0,84 Eur).

„Euras – ne priežastis kelti kainas. Mūsų atveju tai pretekstas jas mažinti“, – teigė Smiltynės perkėlos generalinis direktorius Darius Butvydas.

„Paskutinį kartą bendrovės kainos peržiūrėtos 2007 m. Per tą laiką, optimizavus perkėlimų sąnaudas, pavyko žymiai padidinti įmonės pelną – dėl to nuspręsta mažinti perkėlimų kainas. O laikas, kai pereinama nuo vienos valiutos prie kitos, mūsų manymu, tinkamiausias“, – sakė įmonės vadovas.

Kainų mažėjimą pajus ir kiti Smiltynės perkėlos keltų paslaugomis besinaudojantys keleiviai. Vadovaujantis Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtinta perkėlimo keltais didžiausių tarifų nustatymo metodika motociklo ar motorolerio vairuotojas už šių priemonių perkėlimą mokės net 36 proc. mažiau nei iki šiol – 11,57 lito (3,35 Eur). Gyvenamojo automobilio perkėlimas poilsiautojui atsieis 103,77 lito (30,05 Eur), t. y. apie 6 proc. mažiau nei iki šiol.

Nežymiai keisis ir mikroautobuso, autobuso, krovininio transporto perkėlimo kainos – jos vidutiniškai mažės apie 3 proc. Tačiau didės sunkiasvorio transporto, autobuso ir krovininio transporto, perkėlimo kainos.

Didžiausias kainos pokytis fiksuojamas specialiojo kelto reiso kategorijoje. Anksčiau užsisakyti keltą kainuodavo vos 650 litus (188,25 Eur), o nuo šių metų sausio 1 d. už šią paslaugą teks mokėti beveik dvigubai – 1249,40 lito (361,85 Eur). Tačiau, optimizavus keltų darbą, specialiųjų reisų beveik nebepasitaiko.

Nuo kitų metų nereikės mokėti ir už keturkojo perkėlimą. Už mažo gyvūno gabenimą keltu jo šeimininkui tekdavo pakloti 5 litus. Tai sukeldavo didžiulį pasipiktinimą, neišvengta ir konfliktinių situacijų. Tiesa, už didelio gyvūno, pavyzdžiui, arklio perkėlimą mokėti reikės kaip ir anksčiau, tik kaina bus 9 proc. mažesnė – 9,15 lito (2,65 Eur).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS