Fontano konstrukcijos atsidurs laužyne | Diena.lt

FONTANO KONSTRUKCIJOS ATSIDURS LAUŽYNE

Klaipėdiečiams liko visai nedaug laiko atsisveikinti su kažkada Dangės skverą puošusiu fontanu. Kitą savaitę jis turėtų būti išardytas. Rangovui jau duotas nurodymas imtis darbų.

Darbuotis įmonė "Vigrinda" pradės pirmadienį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad pirmiausia bus aptverta teritorija, atvežta reikalinga įranga.

Paties fontano ardymo darbai prasidės antradienį.

Dangės skvero fontano demontavimas atsieis 5 tūkst. eurų. Jo dalys bus atiduotos į metalo laužą. Tuo pasirūpins rangovas.

Direktorius teigė, kad prieš ardymo darbus kalbėta ir su fontano kūrėja. Jai pasiūlyta pasiimti vertingiausias dalis, jei tokių dar yra.

"Nemanau, kad čia dar išliko kokia meninė vertė", – abejojo vadovas.

Dangės skvere esantis ir miestiečius ilgą laiką džiuginęs fontanas šiemet neveikė jau antrą sezoną. Jis išjungtas, nes reikėjo kapitalinio remonto.

Rugsėjį miesto taryba pritarė statinio demontavimui. Pabrėžta, kad fontano būklė yra avarinė ir kelia grėsmę aplinkiniams. Ypač vaikams, kuriems patikdavo žaisti statinio baseine.

Skvero akcento dugno ir sienelės betono paviršius apiręs, susisluoksniavęs, ištrupėjęs. Fontano metalinė konstrukcija pažeista korozijos, deformuota.

Granitinių plytelių apdailos medžiaga ištrupėjusi, tad šios iškilusios, kai kuriose vietose nukritusios, sutrūkinėjusios. Korozijos pažeisti ir vandens purkštukai.

Dangės skvero fontanas pradėtas eksploatuoti prieš 41 metus.

Net 19 metų fontanu rūpinosi Klaipėdos krovinių kompanija "Bega". Paskutinį kartą šis objektas rimčiau remontuotas prieš 15 metų.

Kitąmet turėtų prasidėti Dangės skvero ir krantinių atnaujinimo darbai. Jau baigiamas rengti projektas. Ši viešoji erdvė neturėtų likti be fontano. Vietoje senojo numatyta įrengti naują – grindininį.

Šaltuoju metų laiku jį išjungus, liktų aikštė, kur galėtų pramogauti miestiečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Jo

Iš komentarų matosi,kad dar ne visi debilai emigravo...

Vėtra

Lukiškių aikštę jau "atjaunino". Kam ji atrodo graži ir patraukli ? Tas pats likimas laukia ir Dangės skvero.

Darius

Naujas fontanas galetu tureti senojo fontano detaliu, uztektu pakeisti tik detales, butu naujumas ir senojo fontano fragmentai. Ateis laikas kada "atgimimo" architektura griaus, manau ji 41m neisstoves.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS