Garažui toliau žeria kritiką | Diena.lt

GARAŽUI TOLIAU ŽERIA KRITIKĄ

Bangų gatvėje planuojamai statyti daugiaaukštei stovėjimo aikštelei toliau negailima aštrių žodžių. Akcentuojama, kad investuoti į šį objektą nenaudinga.

Kaina – 1,2 mln. eurų

Daugiaaukščio garažo, kurį numatoma statyti Bangų gatvėje, prie Kultūros fabriko esančioje aikštelėje, techninio projekto sprendiniai buvo pristatyti miestiečiams.

Projektuotojai bendrovė "Eksploit" nurodė, kad statinyje būtų įmanoma įrengti apie 100 vietų. Dar 38 būtų įkurdintos aplink pastatą.

Numatyta, kad atsirastų ir keturios elektromobilių įkrovimo stotelės, dvi dviračių saugyklos. Suskaičiuota, kad pastatyti garažą atsieitų apie 1,2 mln. eurų.

Dabartinėje automobilių stovėjimo aikštelėje mašinoms skirtos 65 vietos.

Projektas – nelogiškas?

Kritikos šiam projektui jau anksčiau pažėrė Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba.

Architektai pabrėžė, kad šis projektas nėra logiškas ir ekonomiškai naudingas. Naujų vietų automobiliams statyti neatsiras daug, o investicijos – didelės. Jie siūlė išplėsti esamą aikštelę. Tokios pozicijos architektai laikosi ir toliau.

Planų statyti daugiaaukštį garažą nepalaiko ir miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas. Vicemero nuomone, šis projektas yra per brangus ir ne vietoje.

"Nematau to garažo prasmės. Vienos stovėjimo vietos kaina – pašėlusi, kosminė. Sutinku, kad dabar esanti aikštelė – prastos būklės. Ją reikia pertvarkyti, atnaujinti pagal dabartinius reikalavimus, numatyti takus pėstiesiems, dviratininkams. Būtų galima padidinti ir vietų skaičių automobiliams. Tai kainuotų 150–200 tūkst. eurų, o ne 1,5–2 mln. eurų. Juk vien preliminari garažo statybų kaina siektų 1,2 mln. eurų. O kur dar aplinkos tvarkymas", – komentavo vicemeras.

Išplėsti galimybių nėra

Anot A.Šulco, jei administracija mano, kad projektas yra ekonomiškai naudingas, esą tegul skelbia koncesijos konkursą.

"Gal atsiras verslas, kuris projektą įgyvendins, tada nereikės ir savivaldybės lėšų. Tačiau aš tuo abejoju. Kiek turės kainuoti stovėjimas šiame garaže, kad atsipirktų? Be to, kas tada naudosis paslauga, kai aplink mašiną galima pastatyti nemokamai ar už simbolišką kainą. Užtenka paeiti kelis šimtus metrų. Manau, kad šis objektas turėtų būti pamirštas", – kalbėjo vicemeras.

Daugiaaukščio garažo Bangų gatvėje projektavimas yra įtrauktas į miesto strateginį planą. Parengti projektą atsieis apie 25 tūkst. eurų.

Uostamiesčio savivaldybės administracija yra atkreipusi dėmesį, kad dabartinėje automobilių aikštelėje vietos trūksta.

Numatoma, kad situacija taps dar sudėtingesnė, kai bus atnaujintas Jono kalnelis ir jo prieigos, "Švyturio" gamykloje atsiras pramogų centras.

Taip pat pastebėta, kad išplėsti šią aikštelę nėra galimybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Thomas

Daugiaaukščio garažo senamiestyje statyti negalima , geriau paspartinkite Šv. Jono bažnyčios atstatymą.

00000000000000000

Užtenka - biauroti senamiesti - dėžėmis. Kodėl už miestiečių pinigus ... gyventojų mažėja , o vienkartinėm šventėm per didelė prabanga...

deinis

Kodėl nenurodita kaina ,kiek kainuos laikimas garaže ,kas išgalės mokėti ,pakvailiuokime ,ar nera galimybės .aikštele ant aikštelės padaryti o ne kelių aukštu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS