Gargždų karjeruose - žvejybos rojus? | Diena.lt

GARGŽDŲ KARJERUOSE - ŽVEJYBOS ROJUS?

  • 0

Klaipėdos miesto rajono savivaldybė svarsto galimybę dalyvauti Aplinkos ministerijos projekte „Žvejybos rojus“.

Klaipėdos miesto rajono savivaldybė svarsto galimybę dalyvauti Aplinkos ministerijos projekte „Žvejybos rojus“.

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė pranešė, kad Aplinkos ministerijos inicijuojamo projekto „Žvejybos rojus“ tikslas – sukurti mėgėjų žvejybai patrauklią vietą, skirtą koncentruotai gausinti šalies žuvų išteklius, ugdyti ir formuoti visuomenės požiūrį į aplinkos, jos išteklių subalansuotą ir tvarų naudojimą. Taip pat skatinti atvykstamąjį ir vietos žvejybos turizmą, prisidėti prie tradicinių žvejybos ir kitų verslų atkūrimo, plėtojimo, vietos gyventojų užimtumo didinimo.

„Regione, kuris bus pasirinktas projektui įgyvendinti, numatoma gausiai įveisti žuvis, sukurti su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūrą, inicijuoti kelių, privažiavimų, stovyklaviečių, prieplaukų ir kitos infrastruktūros plėtrą, gerinti turizmo rinkodarą, visuomenės aplinkosauginį švietimą“, – kalbėjo Turizmo tarybos narė R. Kučinskaitė.

Savivaldybės, suinteresuotos bendradarbiauti įgyvendinant projektą, pasiūlymus Aplinkos ministerijai turi pateikti iki rugsėjo 9 dienos. Projektai bus vertinami konkurso būdu.

Savivaldybė gali teikti tik vieną konkrečią teritoriją, nurodydama vandens telkinį, Savivaldybės prisidėjimą prie žuvų išteklių apsaugos, privačių lėšų pritraukimo galimybes.

Svarstyta, kad projektą geriausiai būtų sieti su Gargždų karjerais, nes parengta šios teritorijos galimybių studija, patvirtintas detalusis planas. Rengiant projektą, dėl įžuvinimo siūloma konsultuotis su mėgėjiškos ir sportinės žūklės klubo atstovais. 
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS