Globos namams perduos du butus | Diena.lt

GLOBOS NAMAMS PERDUOS DU BUTUS

Globos namams "Rytas" bus perduoti dar du butai, kuriuose apsigyvens 16 įstaigos auklėtinių – po aštuonis kiekviename. Vienas butas yra Šiaulių, antrasis – Vingio gatvėje.

Abu prieš maždaug mėnesį įsigyti būstai yra per 100 kv. m ploto.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė teigė, kad globos namų auklėtiniai negalės iš karto persikelti į naujus namus.

Butai bus remontuojami. Numatoma, kad tai truks porą mėnesių. Laiko reikės ir rangovui, kuris atliks darbus išrinkti, ir remontui.

"Manome, kad iki Naujųjų arba šiek tiek po jų vaikai jau galės įsikurti sutvarkytuose butuose", – planavo direktorė.

Uostamiesčio savivaldybė jau yra perdavusi vieną butą globos namams "Rytas". Įstaigos auklėtiniai jame gyvena jau beveik metus.

A.Daujotienė pasakojo, kad vaikams sąlygos augti bute yra kur kas geresnės nei įstaigoje.

"Gyvena mažesniame būryje, mažiau triukšmo, supa tikrų namų aplinka. Grįžę iš mokyklos vaikai gali leisti laiką savo kambariuose", – privalumus vardijo direktorė.

Globos namų auklėtiniams persikeliant į butus, baimintasi gyventojų reakcijos. Tačiau A.Daujotienė tvirtino, kad jokių nusiskundimų nesulaukta.

"Laiptinėje, kur gyvena globos namų auklėtiniai, tėra keli butai. Visi sugyvena. Vaikai prisideda prie laiptinės priežiūros", – pastebėjo direktorė.

Kitais metais planuojama pirkti dar vieną ar du butus, kur taip pat įsikurs globos namų auklėtiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS