Į autobusą – nemokamai, bet tik vieną dieną | Diena.lt

Į AUTOBUSĄ – NEMOKAMAI, BET TIK VIENĄ DIENĄ

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai jau rugsėjį sulauks progos viešuoju transportu po miestą pakeliauti visiškai nemokamai. Tiesa, tokia malonia staigmena bus galima pasidžiaugti tik vieną dieną – uostamiesčiui minint Europos judumo savaitę.

Minės judumo savaitę

Rugsėjo 16–22 d. Klaipėda rengiasi aktyviai minėti Europos judumo savaitę.

Uostamiestis neseniai sulaukė aplinkos ministro laiško, kuriame įvardyta judumo savaitės tema – "Dalindamasis pasieksi daugiau".

Laišku miestas taip pat kviečiamas aktyviai organizuoti renginius apie aplinkai nekenksmingą transportą, skatinti žmones išbandyti keliavimo viešuoju transportu privalumus, supažindinti su automobilių alternatyvomis, pristatyti pėsčiųjų maršrutus.

Skirs apdovanojimų

Europos darnaus judumo savaitės metu Aplinkos ministerija su Dviračių transporto komisija, kurios narys yra ir uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas, numato apdovanoti judriausią savivaldybę, judriausią mokymo įstaigą, judriausią darbdavį, judriausią valstybės instituciją bei judriausią pilietį.

"Kadangi Klaipėda šioje srityje turi, ko gero, didžiausią įdirbį, planuojame aktyviai dalyvauti visuose šiuose procesuose", – patikino A.Šulcas.

Mero pavaduotojas pastebėjo, kad Klaipėda jau ne vienus metus renka judriausią įmonę, judriausią klasę, organizuoja autobuso, dviračio, bėgiko ir automobilio lenktynes, minėjo Darnaus judumo metus.

"Galime pretenduoti į judriausios savivaldybės titulą", – teigė pašnekovas.

Taip pat ketinama pasiūlyti pretendentus ir kitoms nominacijoms.

Vicemeras neabejojo, kad Klaipėdoje tikrai esama žmonių, apdovanotinų už savo kasdienius judėjimo įpročius.

Pavyzdžiui, vienas savivaldybės specialistų kasdien į darbą iš Palangos atvyksta dviračiu.

Dar viena valstybės tarnautoja, dirbanti ne savivaldybėje, kasdien į darbą miesto centre pėsčiomis atkeliauja net iš Baltijos prospekto.

Klaipėdos gyventojai taip pat bus raginami siūlyti apdovanojimų nusipelniusius asmenis.

Dovanos nemokamas keliones

Tikėtina, kad klaipėdiečius ir miesto svečius labiausiai nudžiugins tai, jog vieną Europos judumo savaitės dieną kelionės miesto viešuoju transportu visiems keleiviams bus nemokamos.

A.Šulco teigimu, šiemet tam yra numatyta lėšų.

Pašnekovas pabrėžė, kad Klaipėda šiemet patobulėjo transporto priemonių dalijimosi sistemų srityje – mieste jau veikia dvi dviračių ir viena automobilių dalijimo sistemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

nezabitauskai

atsi krušk.Eik lenku mokiti

Anonimas

aš net nesupratau ką reiškia tas judumas - ir autobusai jei judėjimo diena tai kam tų autobusų tada vykime riedučiais dviračiais pėsčiomis ir kas kaip sumanom

Nezabitauskas

Ak, raštingieji jūs mūsų! Suprantama, universitete būdvardžių laipsniavimo nemokė. Todėl maža jums pamokėlė. Jei judrus, tai judresnis, judriausias. Jei judus, tai judesnis, judžiausias.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS