Į gargždiškių statomus namus krypsta ir klaipėdiečių akys | Diena.lt

Į GARGŽDIŠKIŲ STATOMUS NAMUS KRYPSTA IR KLAIPĖDIEČIŲ AKYS

  • 11

Gargžduose kylantis Karaliaus Mindaugo daugiabučių namų kvartalas sėkmės istorija tapo ne vien šio projekto plėtotojams. Vis sparčiau čia šaknis leidžiantys naujakuriai savo ruožtu džiaugiasi atradimais, kurie susiję tiek su pačia statybos kokybe, tiek gyvenamosios aplinkos teikiamais privalumais.

Būstų poreikis neslūgsta

Kaip pripažino naująjį Gargždų kvartalą plėtojančios bei statančios bendrovės „Aldasta“ direktorius Algimantas Daugėla, nemažinti apsukų skatina rinkos barometras – miestas jau ne vienus metus negali patenkinti būsto ieškančių žmonių poreikių.

Tad jau iškilusiuose keturiuose Karaliaus Mindaugo kvartalo septynaukščiuose butai buvo išpirkti gerokai iki statybos pabaigos, panaši situacija ir šiandien: neseniai pradėtuose statyti penkiaaukščiuose rezervuota ir didžioji dalis butų, ir administracinės patalpos.

Dabartiniu etapu numatyta pastatyti keturis penkiaaukščius (pirmąjį jų planuojama užbaigti šį rudenį), o kiek vėliau išdygs dar penki tokie pastatai. Plėtotojo skaičiavimu, vien per penkerius artimiausius metus investicijos sieks 12–14 mln. eurų.

Šios Gargždų miesto dalies plėtros ir sykiu gyvenamojo kvartalo perspektyvą bendrovės „Aldasta“ vadovas įžvelgė jau prieš daugelį metų, nors anuomet gargždiškis verslininkas girdėjo vien pesimistinius vertinimus bei prognozes.

„Juk miestas plečiasi, žmonėms reikia kažkur gyventi. Tačiau nekilnojamojo turto ekspertai sutartinai tvirtino – džiaugsiesi, jei per penkerius metus parduosi bent vieną namą“, – šyptelėjo pašnekovas.

Iš statytojų – į plėtotojus

Karaliaus Mindaugo kvartalo istorijos pradžia išties nebuvo tokia sklandi, kokios tikisi bet kuris investuotojas.

„Pirmąjį septynaukštį pastatė mūsų įmonė, tačiau užsakovas buvo kitas plėtotojas – bendrovė „Pamario namas“. Jai bankrutavus, „Aldasta“ ryžosi įsigyti ir šį namą, ir aplinkinius žemės sklypus“, – priešistorę prisiminė A. Daugėla.

Tai, jog visa teritorija pateko į vienas rankas, suteikė galimybę plėtoti kvartalą kaip vientisą projektą, kuriame siekiama gyventojams draugiškų sprendimų, pirmiausia – užstatymo bei viešųjų erdvių tvaraus balanso.

„Neturime „ligos“ iš kiekvienos žemės pėdos išspausti naudingą kvadratą, vadovaujamės kiek kitokiu požiūriu – norime, kad čia žmonėms būtų ir patogu, ir jauku. Tad kvartalas nebus tankus, užgrūstas vien statiniais, čia bus pakankamai erdvių sportui, laisvalaikiui, vaikų žaidimų aikštelėms, atsiras fontanėlis ir, žinoma, daug žalumos“, – vardijo bendrovės „Aldasta“ vadovas.

Išsaugoti daugiau erdvės žaliesiems plotams padės ir po namais įrengti požeminiai automobilių garažai. Tokia parkavimo galimybė gyventojams taip pat suteiks daugiau kasdienių patogumų – požeminius aukštus bus galima pasiekti namuose įrengtais liftais.

Nuo patvarumo iki estetikos

A++ energinės klasės penkiaaukščiuose suprojektuota 217 vieno–trijų kambarių butų, kurių plotas svyruos nuo 44 iki 75 kv. m. Juose bus įrengta rekuperacinė sistema, šildomos grindys, įstiklinti erdvūs balkonai. Pagal individualius poreikius pirkėjai būstą gali rinktis tiek su daline, tiek visa apdaila.

Daugiabučių pirmuosiuose aukštuose numatytose komercinėse patalpose įsikurs įvairūs paslaugų teikėjai, tarp kurių – maisto parduotuvė, kavinukė, sporto klubas, kirpykla, veterinarijos klinika.

Penkiaaukščius projektavusios bendrovės „Neoforma“ komanda vengė agresyvių sprendimų, ir nors fasadų estetika – saikinga, racionali ir nesivaikanti trumpalaikės mados, apdailai naudojamos skirtingos medžiagos pastatams suteikia žaismės ir harmoningai įsilieja į formuojamos aplinkos visumą.

„Jau nuo pirmojo kvartalo namo orientavomės į aukštus kokybės standartus, todėl gyventojai gali džiaugtis ekonomišku, patogiu gyvenimu. Estetiška aplinka, nevienadieniais sprendimais rūpinamės ir bendrosiose pastatų patalpose – juose projektuojamos erdvios laiptinės, kurių apdailai naudojamos granito plytelės, montuojami nerūdijančio plieno turėklai, visų namų prieigos pritaikomos neįgaliųjų poreikiams“, – pasakojo projekto plėtotojas.

Įvertina netikėtą faktorių

Pašnekovo pastebėjimu, nuo 2017-ųjų, kai Karaliaus Mindaugo kvartale buvo užbaigtas pirmasis namas, kartu su šia ir aplinkinėmis teritorijomis nuosekliai ėmė formuotis gyvybinga ir moderni miesto dalis.

Netoliese kyla Gargždų daugiafunkcis centras, kuriasi individualiųjų namų kvartalas, ilgainiui bus pastatyti nauji prekybos centrai. Galimybe kokybiškai gyventi gimtajame mieste džiaugiasi ne tik gargždiškiai – Karaliaus Mindaugo kvartalas naujakurių sulaukia ir iš Klaipėdos, Plungės, Mažeikių, Šilalės, Akmenės, net Kauno. „Pastebime, kad nemažai būstų įsigyja iš svečių kraštų grįžtančios jaunos emigrantų šeimos, kurios praaugus vaikams savo ateitį apsisprendė kurti gimtinėje“, – sakė A. Daugėla.

Verslininko teigimu, šį kvartalą besirenkantys žmonės įvertina gausybę pridėtinių verčių: puikią lokaciją ir susisiekimą ne tik su Klaipėda, kitais regionais, bet ir pačių Gargždų specifiką – kompaktiškame mieste galima rasti viską, ko reikia kokybiškam visaverčiam gyvenimui.

Miestas ypač patrauklus jaunoms šeimoms – vaikų užimtumu rūpinasi darželiai, muzikos bei bendrojo ugdymo mokyklos. Nestinga ir turiningų veiklų bei pramogų: veikia kultūros centras, bibliotekos, kino teatras, sporto klubai, kavinės. Ir viskas – po ranka, pasiekiama pėsčiomis.

„Įdomu tai, jog atsikrausčiusieji iš kitų miestų neretai įvertina ir žmogiškumo faktorių – kad žmonės čia bendrauja šilčiau, nuoširdžiau, pati bendruomenė – draugiškesnė ir susitelkusi“, – pastebėjimais dalijosi bendrovės „Aldasta“ vadovas A. Daugėla.

GALERIJA

  • Į gargždiškių statomus namus krypsta ir klaipėdiečių akys
„Aldastos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

gal

ežiams ir gerėja..:D)

ezys

>>>Nereikia lia lia. Ir kada tai nutiks, nes jau 20 metu panasus i jus apie tai triubija, bet gyvenimas tik gereja :)

ezys

>>>O kur parasyta? Apacioje, desineje puseje ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS