Klaipėdiečiai nustebę: gėlynuose siūloma ieškoti erkių? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI NUSTEBĘ: GĖLYNUOSE SIŪLOMA IEŠKOTI ERKIŲ?

Klaipėdiečius nustebino miesto viešosiose erdvėse ir gėlynuose pasirodę keisti ženklai, informuojantys apie erkių grėsmę. Vieni gyventojai juokavo, jog galbūt kažkas tokiu būdu mėgina vaikyti gėlių vagis.

Baidys užrašais

Tačiau paaiškėjo, jog tokios iniciatyvos ėmėsi Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistės, nors niekas net netyrė, ar viešosiose erdvėse yra erkių, ar ne.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistės patikino mačiusios lentelių su užrašu "Atsargiai erkės", tačiau stebėjosi jų paskirtimi.

"Gal kas ištraukė iš kokio nors parko teritorijos ar miško pakraščio ir atnešė? Nežinau, ar Atgimimo aikštės gėlyne yra erkių, turėtų kas nors ištirti. Miesto vejos yra prižiūrimos, šienaujamos, centrinėje dalyje kažin ar erkių yra. Gerai, kad bent vagišius atbaido. Bet šiaip ruošiamės ištraukti šią lentelę", – nuomonę išsakė specialistės.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus specialistas Rimantas Giedraitis juokavo, jog lentelė bus naudinga tokiu atveju, jei tik erkės moka skaityti.

"Jei turi namuose erkių, tai gal padės? Jos neis į užrašus", – šypsojosi R.Giedraitis.

Jei turi namuose erkių, tai gal padės? Jos neis į užrašus.

Atrinko vietas

Paaiškėjo, jog tokios iniciatyvos ėmėsi Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistės.

"Iniciatyva gimė mums visoms pasitarus. Ne mes pačios nusprendėme, kur jų reikia. Derinome su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Jis mums atsiuntė vietų sąrašą, tad pažymėjome, kur tų erkių gali būti", – tikino Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistė Nijolė Mozūraitienė.

Tokias lenteles nuspręsta įsmeigti Ąžuolų giraitės, Skulptūrų, Sąjūdžio, "Draugystės", Malūno, sakurų parkuose, viešosiose erdvėse tarp Smiltelės gatvės ir Statybininkų prospekto. Lentelių atsirado Danės upės pakrantėje, prie Žvejų rūmų, pramogų parke "Kar kar".

Tyrimų nedarė

Pasiteiravus, ar biuras atliko tyrimus, kur konkrečiai yra erkių, ar lentelės įbestos iš akies, N.Mozūraitienė patikino, jog smeigta be tyrimų.

"Tyrimai dar nebuvo atlikti, kai mes norėjome smeigti. Nusprendėme, kad lentelės atsiras tik miestui priklausančiuose parkuose. Tyrimai dar nebuvo pradėti daryti, tad nebuvo aišku, kur tiksliai daugiausia erkių gali būti", – patikino N.Mozūraitienė.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė aiškino, jog šių lentelių gamyba atsiėjo vos šimtą eurų.

"Jas smaigstome jau antrus metus, viską darome savomis rankomis. Taip, tyrimus dar tik atliks  Visuomenės sveikatos centras, bet laukti daugiau nebegalime. Tad ir ženklinome vietas, kur tikėtina, jog erkių gali būti. Tačiau Atgimimo aikštės gėlyne mes tikrai nesmeigėme jokių užrašų. Kažkas atnešė savavališkai", – patikslino J.Grubliauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Biuras

""Iniciatyva gimė mums visoms pasitarus"

Parazitai

Valdininkai galutinai parode, kad neturi ka veikti. Parazitai ir tiek!

Baikit

Kam cia per Klaipeda dar teka Dane? Infuzorijos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS