Į Klaipėdą atplaukė prabangus kruizinis laivas | Diena.lt

Į KLAIPĖDĄ ATPLAUKĖ PRABANGUS KRUIZINIS LAIVAS

  • 0

Į Klaipėdos uostą pirmą kartą atplaukė 225 metrų kruizinis laivas „Europa 2“. Pagal „Berlitz“ vertinimą šis kruizas apibūdinamas kaip prabangiausias laivas visoje kruizinių laivų industrijoje. Tradiciškai pirmą kartą į Klaipėdą atplaukusiam laivui įteiktas uosto ženklas.

Simbolinę dovaną laivo kapitonui Christian van Zwamen įteikė uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis.

„Turime tradiciją pasveikinti pirmą kartą į Klaipėdą atplaukiančius laivus. Mums labai malonu jus priimti, kviečiame jus į mūsų uostą atvykti kuo dažniau“, – sakė E.Ringis.

Atsidėkodamas kapitonas C. Van Zwamen taip pat padovanojo laivo ženklą.

„Klaipėdoje lankausi nebe pirmą kartą, tačiau atplukdydavau kitus laivus, „Europa 2“ čia atkeliavo pirmą kartą. Labai dėkojame už šiltą priėmimą“, – sakė kapitonas.

Itin prabangiu laivu į Klaipėdą atplaukė 520 keleivių. Šio laivo svečiams skiriamas ypatingas dėmesys. Skaičiuojama, kad vienam keleiviui erdviame laive tenka apie 80 kvadratinių metrų ploto. Trimis keleiviais rūpinasi du personalo darbuotojai.  Iš viso šiame laive dirba 370 darbuotojų.

„Europa 2“ yra 270 kambarių, kurių dydis nuo 28 iki 100 kvadratinių metrų. Visos kajutės yra su terasomis. Laive veikia šeši restoranai, keturi barai, yra teatras, biblioteka, siūlomos kitos poilsio ir pramogų erdvės. Šis kruizas išsiskiria jame veikiančia kulinarine studija, kurioje keleiviai supažindinami su skirtingų šalių virtuvėmis ir mokomi gaminti.

„Europa 2“ priklauso „Hapag – Lloyd Cruises“ linijoms. Laivas pastatytas 2013 metais ir pašventintas per Hamburgo uosto 824 metines. Šiuo metu keleiviams siūlomas kruizas po Baltijos jūrą trunka devynias dienas, kurio metu aplankomi septyni uostai. Kruizo kaina – nuo 5 000 eurų.

Laivu į Klaipėdą atplaukę Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos ir Olandijos bei Belgijos šalių turistai pasirinko keliones ir išvyko į ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių Neriją, Palangą. Viena grupė pasirinko plaukimą baidarėmis Minijos upe.

GALERIJA

  • Į Klaipėdą atplaukė prabangus kruizinis laivas
  • Į Klaipėdą atplaukė prabangus kruizinis laivas
  • Į Klaipėdą atplaukė prabangus kruizinis laivas
  • Į Klaipėdą atplaukė prabangus kruizinis laivas
  • Į Klaipėdą atplaukė prabangus kruizinis laivas
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS