Į komandiruotę Suomijoje Klaipėdos miesto ūkio vadovas išsirengė už verslininkų lėšas | Diena.lt

Į KOMANDIRUOTĘ SUOMIJOJE KLAIPĖDOS MIESTO ŪKIO VADOVAS IŠSIRENGĖ UŽ VERSLININKŲ LĖŠAS

  • 19

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda galbūt supainiojo viešuosius ir privačius interesus. L.Dūda ir pats neslėpė, kad gruodžio 9–12 dienomis į komandiruotę Helsinkyje važiavo už bendrovės "Lemminkainen Lietuva" pinigus. Ši bendrovė iš savivaldybės gauna ne vieną užsakymą.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda galbūt supainiojo viešuosius ir privačius interesus. L.Dūda ir pats neslėpė, kad gruodžio 9–12 dienomis į komandiruotę Helsinkyje važiavo už bendrovės "Lemminkainen Lietuva" pinigus. Ši bendrovė iš savivaldybės gauna ne vieną užsakymą.

Finansavo rangovai

L.Dūda išvykai į Suomiją ruošėsi iš anksto. Dar spalio 23 d. įvyko Komandiruočių komisijos posėdis, kuriame nagrinėtas jo kelionės klausimas.

Lapkričio 4 d. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pasirašė įsakymą, kuriuo L.Dūdą išleido į keturių dienų komandiruotę Suomijoje.
"Komandiruotės tikslas susipažinti su naujomis URAREMIX technologijomis ir įgauti patirties. Tai yra seno asfalto permalimas, pridedant naujo ir klojant į tą pačią vietą, tuo pačiu metu.

Važiuoja toks traukinys ir viską gamina iš karto", – technologijų gudrybes vardijo L.Dūda.

Tokias technologijas, anot L.Dūdos, bus mėginama taikyti ir Klaipėdos gatvėse, kuriose deformavosi asfalto danga.

L.Dūdos paklausus, kas finansavo jo kelionę į Suomiją, po pauzės jis prasitarė, kad bendrovė "Lemminkainen", kuri Klaipėdoje laimėjo ne vieną konkursą remontuoti ir tiesti gatvių dangas.

Paprašė pažymėjimo

Kai dienraščio žurnalistė pasiteiravo verslininkų ir paprašė patikslinti, ar tiesa, ką teigia pats L.Dūda, kad įmonė finansavo šią jo išvyką, bendrovės "Lemminkainen Lietuva" Vakarų regiono direktorius Algirdas Alūzas buvo nekalbus.

– Nelabai supratau, koks čia klausimas?

– Norėjome pasiteirauti, kiek kainavo ta kelionė-komandiruotė?

– Atsiprašau, bet nematydamas žmogaus, informacijos apie kitą žmogų neteikiu.

– Bet juk prisistačiau, kas esu.

– Aš skaičiau tokį spaudos įstatymą, ten parašyta: "pažymėjimas".

– Jūs norite matyti mano darbo pažymėjimą? Tokiu atveju kalbėsite su manimi?

– Žinoma.

Tačiau paprašius paskirti direktoriui patogų laiką susitikimui, A.Alūzas pareiškė, jog išvyksta į Vilnių.

Inicijuos tyrimą?

Savivaldybės administracijos direktorė J.Simonavičiūtė patvirtino, kad spalio 23 d. įvyko Komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti komisijos posėdis.

Jo metu buvo svarstytas klausimas dėl L.Dūdos dalyvavimo gruodžio 9–12 d. Helsinkyje (Suomija) vyksiančiame URAREMIX technologijos pristatyme, t.y. naujų technologijų pritaikymas asfalto dangos remontui.

"Posėdžio metu iškilo klausimas, ar bus nusižengta viešųjų ir privačių interesų derinimo reikalavimams, dalyvaujant renginyje. Miesto ūkio departamento direktorius L.Dūda patikino, kad viešieji ir privatūs interesai nebus pažeisti", – dienraščiui teigė administracijos direktorė.

Komisija nutarė leisti vykti L.Dūdai į Helsinkį dalyvauti pristatyme, apmokėti 50 proc. dienpinigių iš savivaldybės administracijos darbuotojų komandiruotėms skirtų lėšų, tai yra 315 litų.

Savivaldybės atstovai patvirtino, jog visas kitas su kelione susijusias išlaidas apmokės organizatoriai. Tačiau neįvardijo, kas tokie.

"Darbe stengiuosi nepriekaištingai derinti viešuosius ir privačius interesus, kad nekiltų jokių abejonių dėl mano veiksmų ir sprendimų skaidrumo. To paties reikalauju ir iš visų savivaldybės tarnautojų. Jei paaiškėtų faktai, kad departamento direktorius L.Dūda nusižengė interesų derinimo reikalavimams, pavesiu atlikti tyrimą dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo", – tikino J.Simonavičiūtė.

Keista baudos istorija

"Lemminkainen Lietuva" Klaipėdoje dažnai laimi gatvių dangos remonto ir tiesimo konkursus.

Šią vasarą uostamiesčio vairuotojai maždaug savaitę buvo priversti važinėti kelininkų išskaptuotu Šiaurės prospektu. Už aplaidumą savivaldybė rangovams, tai yra bendrovei "Lemminkainen Lietuva", skyrė baudą.

Tada rangovai aiškinosi, kad sugedo asfaltbetonio maišyklė ir jie kelias dienas negalėjo dirbti.

Tuo metu L.Dūda dienraščiui patvirtino, jog šiaurinės miesto dalies gatves lopančiai įmonei "Lemminkainen Lietuva" už paliktas ertmes bus skirta 500 litų bauda.

"Traktuojame tai kaip avarinių duobių nesuremontavimą. Tik šiuo atveju jas rangovas padarė pats. Pagal sutartį avarines duobes įmonė turi sutvarkyti per 24 val. 500 litų jiems bus išskaičiuoti iš mėnesio pabaigoje pateiktos sąskaitos už darbus", – šių metų rugpjūtį "Klaipėdai" teigė L.Dūda.

Dienraščio duomenimis, net ir šios simbolinės baudos "Lemminkainen Lietuva" mokėti kažkodėl nereikėjo.

O po kelių mėnesių L.Dūda už šios įmonės pinigus iškeliavo į Suomiją.

Po panašios kelionės į Kazachstaną už verslininkų lėšas ūkio ministrės posto šių metų gegužę neteko Birutė Vėsaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

juokoinga

juk tokia technologija šią vasarą buvo visiems pristatyta ir pademonstruota Vilniuje tai ko Dūda nesuprato

nagi

tai juk Dūda sumažino stambiagabaritinių šiukšlių surinkimo išlaidas-už jų išvežimą dabar mokės patys gyventojai papildomai,va ir sutaupė savo mažyyyytei kelionėlei:)Tiesa, tik apsipirkimui.Gerai kad atsirado kas pabašiuoja-draugas draugą visada parems.Tuo labjau kad kitą kart šitas draugas tą draugą parems.Bruto arba neto, arba barteriu:)...

baikit

pulti šį ŽMOGŲ!Tvarkingai dirbantis, tai baigia suėsti..:(( Jo vietoje - apsišiksit ir nieko gera nepadarysit KLAIPĖDAI ..:((
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS