Į mugę Naujajame turguje – rudens gėrybių | Diena.lt

Į MUGĘ NAUJAJAME TURGUJE – RUDENS GĖRYBIŲ

Spalio 6–7 d. Naujajame turguje (Taikos pr. 80) vyks tradicija tapusi Derliaus šventė. Joje dalyvaus per 80 prekiautojų iš visos Lietuvos. Jie dalinsis rudens gėrybėmis su klaipėdiečiais ir miesto svečiais. Antrą šventės dieną turgaus lankytojų lauks siurprizas – tarp prekystalių vaikštinėsiančių atlikėjų koncertas.

Žadama, kad Derliaus šventėje pirkėjai galės įsigyti žvėrienos, rūkytų žuvų delikatesų, sūrių. Taip pat turės galimybę apžiūrėti ir išbandyti tautodailininkų, amatininkų medinius, keramikos, odos gaminius, pasimatuoti ir įsigyti dizainerių sukurtų papuošalų, drabužių.

Derliaus šventėje bus ir sodininkams aktuali mugė – bus pardavinėjami vaismedžių ir dekoratyvinių augalų sodinukai.

Mugė vyks penktadienį nuo 9 iki 17 val., tomis pačiomis valandomis ji vyks ir šeštadienį.

Senojo ir Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas sakė, kad ši šventė – tradicinė ir labai laukiama.

„Tai tampa mūsų tradicija, kad pirmą spalio penktadienį ir šeštadienį – Derliaus šventė. Ūkininkai Naujajame turguje parodys savo darbo rezultatus, ką jie išaugino, kokias turi geresnes, naujesnes prekes. Bus ir amatininkai su savo kūriniais. Tikiu, kad bus daug moliūgų, obuolių ir kitų rudens gėrybių, kurių mes laukiame“, – pažymėjo V. Karmanovas.

Dar praėjusią savaitę Senojo ir Naujojo turgaus direktorius sulaukė klaipėdiečių skambučių, žmonės teiravosi, kada prasidės Derliaus šventė.

„Atvyks prekybininkų iš visos Lietuvos, iš viso užsiregistravo 84. Mes juos visus sutalpinsime. Tikimės, kad klaipėdiečiams patiks“, – sakė pašnekovas.

Šeštadienį apie 11 val. tarp prekystalių skambės muzika.

„Liaudiška kapela nestovės vietoje, o eis tarp prekybininkų, dainuos ir gros, tai bus gyvas muzikinis šou“, – apie staigmeną užsiminė V. Karmanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nusibodo

Kaskart perkame ir be mugių...

ar suspės

iš lenku prisivežt?

gaila

Zada sestad. audra, orelis ne koks, truputi pavelavo su sia muge.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS