Įspėja: į Neringą vykstantys poilsiautojai turi saugotis laukinių gyvūnų | Diena.lt

ĮSPĖJA: Į NERINGĄ VYKSTANTYS POILSIAUTOJAI TURI SAUGOTIS LAUKINIŲ GYVŪNŲ

  • 8

Neringos savivaldybė įspėja gyventojus ir poilsiautojus pavasarėjant saugotis migruojančių laukinių gyvūnų, nes jų gausu pakelėse.

„Kaip pastebi Neringos gyventojai, važiuojant iš Smiltynės į Nidą pakelėje galima suskaičiuoti net keliolika stirnų, lapių. Išdidžiai pakelėse lūkuriuoja ir Kuršių nerijos miško karaliai – briedžiai“,– skelbia savivaldybė.

Anot jos, žiemą gyvūnus į pakeles viliodavo druska barstomas kelias – ne vieno neringiškio nuotraukų archyvuose galima išvysti prie pakelės pelkės priklupusį ir druskingą vandenį geriantį briedį.

Pavasarį dar gausesnį būrį žvėrių į pakeles sutraukia čia greičiau nei kitose vietose sužaliavusi žolė. Lapes į kelią vilioja automobilių nutrenkti paukščiai.

„Gyvenimas Kuršių nerijos pakelėse – verda, tad Neringos savivaldybė automobilių vairuotojus kviečia būti ypatingai budriais – pasirinkite saugų greitį ir akylai stebėkite aplinką“, – perspėja savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rimantas V.

Toks netikslumas - tada ( 13 a. pradžioje) kryžiuočiai katarų mergaites degino nuo 12 metų, berniukus nuo 14 metų. Kažkodėl buvo toks skirtumas. Galite pasitikrinti, skaitydami apie cathars žudynes per Kryžiaus žygį ...

Rimantas V.

O ko prasimanydavo dailininkai apie klūpantį asilą nuo 13 a.,žr. Anthony of Padua miracles of donkey "images"

Rimantas V.

Graži nuotrauka. Pasirodo, briedžiai, kaip ir išakai (asilai) moka atsilaupti, kai reikia ką nors rinkti nuo žemės, arba atsigerti. Išaką aš mačiau taip klūpantį ir renkantį šieno pabiras prie Samarkando turgaus. Melagingai propagandai tą savybę panaudojo anuomet , kai katalikai surengė Kryžiaus žygi žudyti ankstyvuosius reformatus Katarus (albigiečius), kai išžudė pusę milijono žmonių, degino gyvus berniukus nuo 12 metų, mergaites nuo 14 metų, toks kruvinas žudikas ir melagis propagandistas "Šv.Antanas", praminttas už žiaurumą "eretikų kūju". Jis priešais išaką (asilą) padėjo kuokštą šieno ir šalia šventą raštą, į kurį ar po kuriuo pabėrė miežinių miltų, ir asilas savo įpratimu atsiklaupė ir ėmė rankioti kvapius miltus. O Antanas visiems rodė tą "stebuklą". Paskui tą Antaną pranciškonai paskelbė Kretingos globėju, nors jis, laimei Kretingoje niekada nebuvo, Žemaitijoje 150 metų žmones žudė kiti homoseksualai - kryžiuočiai,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS