Į Skulptūrų parką – jau liepą | Diena.lt

Į SKULPTŪRŲ PARKĄ – JAU LIEPĄ

Skulptūrų parke pamažu baigiasi rekonstrukcija. Likusius darbus tikimasi užbaigti jau netrukus ir liepos 1-ąją parką oficialiai atverti klaipėdiečiams.

Liko nedaug

Užbaigti liko nedaug darbų: nuimti prie skulptūrų esančias senas lenteles, nušienauti žolę, nugenėti medžių šakas, surinkti šiukšles ir panašiai.

Bendrovės „Plungės lagūna“ vykdomasis direktorius Povilas Batavičius pažymėjo, kad iki liepos nebent nespės sutaisyti tualeto, ant kurio stogo gegužę nulūžo didelė medžio šaka.

Išlaidos remontui gali siekti net 15 tūkst. eurų. Vis dėlto tikimasi, kad pavyks sutvarkyti ir už mažesnę sumą.

„Iš pradžių skaičiavome iki 15 tūkst., dabar bandome sumažinti. Žiūrėsime. Kai padarysime, tada matysime. Užsakėme medžiagas iš Prancūzijos, kai ką Lietuvoje darysime. Esame apsidraudę“, – užsiminė „Plungės lagūnos“ atstovai.

Anot jų, Klaipėdos savivaldybė išlaidų dėl tualeto nepatirs, perims jau sutvarkytą objektą.

„Tai tik mums papildomos išlaidos“, – sakė „Plungės lagūnos“ atstovai.

Paliko apie 400 medžių

Rekonstruojamą Skulptūrų parką apžiūrėjo Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, vicemeras Algirdas Kamarauskas, Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė ir kiti uostamiesčio savivaldybės bei „Plungės lagūnos“ atstovai.

Yra smulkūs dalykai, kuriuos reikia sutvarkyti.

„Aš visada sakiau, visus trejus su puse metų, kad pats projektas – labai geras. Tiesiog buvo noras kiek galima mažiau padaryti klaidų, ir ta darbo grupė, kuri buvo sudaryta, davė savo naudą. Išsaugota apie 400 medžių yra labai geras, siektinas rezultatas. Nebuvo tokio inertiško, beatodairiško sakymo, kad visus medžius reikia palikti vietoje. Tie, kurie buvo prastos kokybės medžiai, yra išpjauti – apie 200“, – pažymėjo A. Vaitkus.

Jis taip pat svarstė, kad būtų galima parko pašonėje įkurti sportinę infrastruktūrą.

„Buvo neteisingai informuojama viešumoje, kad aš buvau prieš aikštelę. Priešingai, aš siūliau net tris variantus, kaip tą padaryti“, – sakė Klaipėdos meras.

Galėtų būti prekybos vietų

Taip pat svarstytinas ir veikiausiai įgyvendinamas variantas – parke įrengti geriamuosius fontanus, prekybos maistu ar gėrimais vietas.

„Visa tai yra padaroma civilizuotai, gražiai, įrengiant vieną arba kitą tašką“, – tikino meras.

Apžiūros metu didelių trūkumų parke nepastebėta. Nors pro akis daugeliui nepraslydo sulaužytas suoliukas, kai kur numestos šiukšlės.

„Trūkumų šiandieną nematau. Priešingai, aš džiaugiuosi. Yra smulkūs dalykai, kuriuos reikia sutvarkyti – neturime žalio pakloto, nes parke norėtųsi matyti žolę, yra gamtinės aplinkybės, tad manau, kad viskas yra ištaisoma“, – teigė A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Onute

Prie ko tas meras su pavaduotoju-jie žmones tai nauji ir matosi rūpinasi miestu, bet ta Kubilienė tai senai dirbanti , tai jei ne meras - taip ir toliau viskas vėžlio greičiu. Meras galėtų pagalvoti, kad tokių tvarkymo vedėjų pilni kampai, jei ta ponia nesusitvarko - kame reikalas klausimas? Nuiimti nuo vedėjų ir greitai ir kokį vyruką paskirti

Buki

Sako iškirto blogus medžius atvirkščiai gerus kirto o kiek blogų paliko avariniu

buki

o tai kodel niekas nesikeicia tavo mylimoje Klaipedoje, neviesinama nei viena pavarde uz blogus darbus maziausiai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS