Į uostamiestį sugrįžo bagažinių turgus | Diena.lt

Į UOSTAMIESTĮ SUGRĮŽO BAGAŽINIŲ TURGUS

Bagažinių turgus vėl grįžo į uostamiestį ir jau artėjantį savaitgalį miestiečiai turės galimybę apsilankyti turguje, kur galės įsigyti įvairių dekoro detalių, sendaikčių, indų ar knygų. Šiais metais bagažinių turguje dalyvaus net apie 300 dalyvių, daugiausiai bus prekiaujama rūbais, avalyne, žaislais, namų apyvokos daiktais ir sodo reikmenimis.

Dalyvių daugėja kasmet

Trečius metus Klaipėdoje vykstantis bagažinių turgus šiais metais sulauks dalyvių gausos. Kaip teigė organizatoriai, pradžioje susirinkdavo per 100 dalyvių, tačiau dabar jų daugėja.

„Pradžioje turėdavome apie 120 dalyvių, tačiau dabar jų 300, kai pradedame registraciją, visą dalyvių skaičių surenkame per dvi ar tris dienas, nors registracijai skiriame dvi savaites. Taip pat ne ką mažesnis ir sąrašas laukiančiųjų, kur žmonės pasiruošę užimti vietą, jei tik kas nors negalės atvykti“, – pasakojo organizatoriai.

Pasak jų, maždaug šimtas dalyvių su mašinomis šeštadieniais dar prieš atidarymą išsirikiuoja šalia „Švyturio“ arenos automobilių stovėjimo aikštelės ir sudaro įspūdingo dydžio koloną.

„Norime pasidžiaugti, kad šio bagažinių turgaus populiarumas neblėsta, o atvirkščiai – auga. Tiek norinčiųjų prekiauti, tiek pačių lankytojų skaičius didėja. Dar turime vietos, kur plėstis, todėl planuojame pritraukti dalyvių ir lankytojų ne tik iš Latvijos, bet ir iš Estijos ar Lenkijos“, – neslėpė organizatoriai.

Nemažai turgelyje būna ir sendaikčių, vintažo prekiautojų, kolekcionierių. Kai kurie patvirtino, kad per dieną uždirba ir po kelis tūkstančius eurų.

Įleidžia ne visus

Organizatoriai teigė, kad į turgų dažnai bando patekti įvairūs vadinamojo standartinio turgaus prekeiviai, tačiau jiems dalyvavimas draudžiamas.

„Čia nėra paprastas turgus, prioritetas šiame turguje paprastiems žmonėms parduoti savo nereikalingus daiktus ar dėmesio vertus sendaikčius“, – pabrėžė vienas organizatorių.

Nemažai turgelyje būna ir sendaikčių, vintažo prekiautojų, kolekcionierių. Kai kurie patvirtino, kad per dieną uždirba ir po kelis tūkstančius eurų.

Taip pat dalyvauja ir daug tėvų su vaikais, kurie patys prekiauja savo daiktais, žaislais.

Sulaukia svečių ir iš kitur

Kaip teigė organizatoriai, apie 40 proc. dalyvių būna ne iš Klaipėdos, o iš kitų Lietuvos miestų ar kaimyninės šalies – Latvijos.

„Yra dalis dalyvių ir lankytojų, kurie specialiai atvyksta į bagažinių turgelį ir ta pačia proga pasilieka savaitgaliui Klaipėdoje, lanko jūrą, kitas vietas“, – pastebėjo organizatoriai.


Kada, kur ir kiek?

Miesto bagažinių turgus šį šeštadienį vyks nuo 10 val. iki 15 val., „Švyturio arenos“ automobilių stovėjimo aikštelėje.

Šiais metais bagažinių turgus dar vyks 12 kartų: gegužės 25 d., birželio 8 ir 22 d., liepos 13 ir 20 d., rugpjūčio 10 ir 24 d., rugsėjo 7, 21 ir 28 d., spalio 5 ir 12 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tai jus

dar bagoti! Panevezy tai tik kiseniu liko. Ir tai tik naktimis,ir tamsiose gatvese.

Rūtenis

Policinėje valstybėje bagažinių turgaus koncepcija kertasi su kailio nulupimu kiekvienam krutančiam ir norinčiam išgyventi.

to kaunietis

krabogradas spekuliantų miestas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS