Įkurta Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacija | Diena.lt

ĮKURTA KLAIPĖDOS VIEŠBUČIŲ IR RESTORANŲ ASOCIACIJA

Uostamiestyje į asociaciją susivienijo apie pusė šimto Klaipėdos verslininkų, viešbučių ir restoranų savininkų. Asociacijos prezidentu išrinktas pajūrio viešbučių tinklo vadovas Juozas Tubinas, kuris ir pakvietė kolegas susivienyti.

Kviesdamas klaipėdiečius vienytis, J. Tubinas rėmėsi Palangos pavyzdžiu, kur tokia viešbučių ir restoranų asociacija veikia nuo 1997 m. Jos valdybos narys yra ir pats J. Tubinas.

„Ten ir bendrus renginius organizuojame, konferencijas. Asociacijos veikla gana efektyvi. Kodėl Klaipėdoje lig šiol tokia asociacija nebuvo įsteigta, sunku pasakyti. Kai sumaniau ir Klaipėdoje sutelkti verslininkus, buvo abejojančiųjų, kaip man seksis, nes tikino, kad pas mus sunku suburti žmones. Bet mes jau turime 48 narius, ateityje, tikiuosi, kad jų bus iki šimto“, – tikino J. Tubinas, kuris steigiamajame susirinkime ketveriems metams buvo išrinktas Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentu.

Atsakydamas į klausimą, kokia bus šios narystės nauda, verslininkas teigė, kad kartu bus lengviau prisidėti prie verslo aplinkos gerinimo Klaipėdoje.

„Iš to bus ir tiesioginė nauda – didesnis uždarbis ir didesnis pelnas. Visi kartu ieškosime galimybių mažinti sezoniškumo įtaką paslaugų verslui Klaipėdoje, siekiant pritraukti turistus bei vietinius gyventojus pasinaudoti uostamiesčio svetingumo paslaugomis ir ne sezono metu“, – kalbėjo J. Tubinas.

J. Tubinas teigė, jog norėtų glaudesnio bendradarbiavimo su savivaldybe, taip pat norėtų siekti, kad Klaipėdoje turizmas būtų prioritetinė sritis, kad renginių skaičius augtų, kad miestas būtų patrauklesnis turistams.

Kalbėdamas apie šią savaitę patvirtintą pagalvės mokestį Klaipėdoje, kuris įsigalios nuo kitų metų sausio, naujosios asociacijos vadovas išreiškė viltį, kad susivieniję verslininkai galės dalyvauti darbo grupėje ir žinoti, kur tie ištekliai, kuriuos viešbučiai padės miestui surinkti, galiausiai bus panaudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

O Jėzau

Dar viena direktorė gavusi postą amžiams. Roėena, ar gerai jaučiatęs?

Anonimas

Keisti zmones, deklaruoja,kad nera klijentu-turistu-uzimtumo ...pajamu !? O ka daro,kelia paslaugu kainas(nepriestarauja ju pakelimui+administravimui) !? Negi,tie, "asocijuoti protai",tikisi ,"po kainu pakelimo","klijentu ...srautu padidejimo" !?

Ramus

o asociacija jau mokes darbuotojams padorias algas ar dar ne??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS