Neramus šventinis savaitgalis Žvejybos uosto rajone: išgertą butelį sviedė pro langą | Diena.lt

NERAMUS ŠVENTINIS SAVAITGALIS ŽVEJYBOS UOSTO RAJONE: IŠGERTĄ BUTELĮ SVIEDĖ PRO LANGĄ

Šventinis savaitgalis ne visiems klaipėdiečiams praėjo džiugiai. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Žvejybos uosto rajone, viename daugiabutyje, iki paryčių skambėjo muzika, aidėjo triukšmas, pro langą buvo mėtomos šiukšlės. Net pareigūnų apsilankymas nieko nepakeitė – priešingai, veiksmas persikėlė iš buto į kiemą.

Asmens duomenų nenorėjęs atskleisti asmuo „Facebook“ grupėje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ paskelbė įrašą su daugiabučio namo nuotraukomis.

„Su šv. Velykomis. Mūsų naktis Sulupės g. 11 namo daugelio gyventojų buvo bemiegė. Pro atvirą langą girdėjosi muzika, triukšmas, mėtomi kavos vienkartiniai indeliai bei tuščias butelis nuo alkoholio. Dar gerai, kad tas butelis nekliudė automobilių. Buvo iškviesti pareigūnai, bet patekti į buto vidų negalėjo. Išvykus pareigūnams, veiksmas persikėlė į gatvę. Jei kam neaišku, pareigūnai 5 val. ryto atvyko“, – rašė klaipėdietis.

Vieni miestiečiai juokavo, esą šiuo triukšmu tiesiog buvo sutiktos Velykos, o kiti net siūlė išsikraustyti iš daugiabučio, jeigu nervina kaimynų veiksmai.

„O ko gyvenate „bomžų“ name. Norite ramybės, keliaukite į vienkiemį“, – siūlė moteris.

Asta Kažukauskienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vienas vyriškis siūlė, užuot rašius skundus socialiniame tinkle, dar kartą kviesti pareigūnus. Veikiausiai antrą kartą jiems būtų pavykę triukšmadarius sudrausminti.

O dar viena moteris, gyvenanti tame daugiabutyje, rašė, kad čia gyvena įvairaus plauko žmonės, tarp jų esą pasitaiko ir narkomanų, ir kitataučių. Esą po langais matyti ir išmesti švirkštai. Apsisaugoti nuo nelaimėlių nepadeda net šarvuotos durys, kadangi nuomininkas įsileidžia į butą ką panorėjęs.

Atvykus pareigūnams triukšmas nebesklido.

„Klaipėdos apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, kovo 31 d., 5.11 val., buvo gautas pranešimas dėl viename Klaipėdoje, Sulupės gatvės name ilsėtis trukdančio triukšmo, garsios muzikos. Atvykus pareigūnams triukšmas nebesklido“, – informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Nuobaudos už triukšmą skiriamos remiantis Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsniu.

Jis nurodo, kad šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai vakaro (nuo 19 iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.

Nusižengimą padarius pakartotinai, bauda kyla nuo 80 iki 300 eurų.

GALERIJA

  • Neramus šventinis savaitgalis Žvejybos uosto rajone: išgertą butelį sviedė pro langą
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pilietis

bendrabuciu apsuptame rajone nera saugu ir gyventi...bet ka daryti zmonems kurie normalus,bet neturi pinigu geriems butams...taip ir vargsta...o tie bendrabutiniai daugiausiai yra ir netvarkingi,meto pro langus viska....

Nezinomas

Kietu anksčiau kiek vienam bute ir muzika buvo ir garsai bet kažkaip gyvenimo o dabar visi tapo tokie bjaurus žmonės nes Europai priklausau tfu gieda

> Ekspertas

Na i buta "pakliuti" turbut sugebetum tik tu , kaip didysis "Ekspertas", policijos pareigunai gali i ji PATEKTI, tik tada .... kai tame bute bus "pakliuves Ekspertas", na o del komisaro dydžio, tai sunkoka spresti, nes ne visai aišku..pagal ka: ugi, svori, amžiu, avalynes dydi...o gal ....??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS