Įspėja gyventojus: Klaipėdoje gaus sirenos | Diena.lt

ĮSPĖJA GYVENTOJUS: KLAIPĖDOJE GAUS SIRENOS

Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba įspėja gyventojus – šiandien, lapkričio 16 d., 11.52 val. uostamiestyje vyks perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas. Gyventojai girdės kaukiančias sirenas, centralizuoto valdymo sirenos bus įjungtos garsiniu signalu „Dėmesio visiems“.

Pažymima, kad gyventojai per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą į mobiliuosius telefonus gaus pranešimus. Taip bus tikrinama pati sistema.

Išgirdus kaukiančias sirenas ir gavus pranešimą, patariama nedelsiant įsijungti televizorių, radiją, išklausyti skelbiamą informaciją ir vykdyti nurodymus.

Kad gyventojus pasiektų perspėjimo pranešimas, savo mobiliajame telefone turi nusistatyti tokią funkciją.

Primenama, kad perspėjimo pranešimai siunčiami, kai įjungiamos sirenos, kai reikia skubiai paskelbti svarbią informaciją apie sveikatai, gyvybei, turtui ar aplinkai gresiantį pavojų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, įgyvendindamas Norvegijos finansinio mechanizmo programos projektą, jau įsigijo 197 stacionarias akustines perspėjimo sirenas. Šiuo metu yra įrengta per 40 sirenų.

Įrengus sirenas, bus sudarytos sąlygos perspėti ne mažiau kaip 75 proc. gyventojų, gyvenančių vietovėse, patenkančiose į Baltarusijos Respublikos atominės elektrinės skubių apsaugomųjų veiksmų ir išplėstinio planavimo atstumą – iki šimto kilometrų poveikio zoną.

Ši moderni perspėjimo sirenomis sistema diegiama 17 Lietuvos teritorijų. Jų montavimo darbai vyks 2023–2024 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to o11

I mygtukini telefona pranesimai nesiunciami.... ps gali buti kad nustymai jusu smartfone netinkami. Pranesimus atsiunte.

O11

jokio perspejimo i telefona neatejo ir jokios sirenos nekauke

SUSIJUSIOS NAUJIENOS