Jau galima laivyba Karaliaus Vilhelmo kanale | Diena.lt

JAU GALIMA LAIVYBA KARALIAUS VILHELMO KANALE

  • 7

Balandžio 24 d. Vidaus vandens kelių direkcijos laivo Vytis įgula atidarė Lankupių šliuzo vartus.

Laivyba Karaliaus Vilhelmo kanale bus galima navigacijos sezonu iki spalio 14 d.

Prieš atidarant Lankupių šliuzą Klaipėdos rajono savivaldybėje diskutuota dėl jo naudojimo navigacijos sezono metu.

Anksčiau vykusiame pasitarime dėl 2018 m. navigacijos sezono Lankupių šliuzo naudojimo, Karaliaus Vilhelmo vandens lygio reguliavimo, vandens transporto srautų – saugios laivybos, gyvenamųjų teritorijų ar saugomų teritorijų užliejimo prevencijos buvo nutarta pavesti Žemės ūkio skyrius bendradarbiaujant su Vidaus vandens kelių direkcija parengti ir patvirtinti Karaliaus Vilhelmo kanalo statinių komplekso Lankupių šliuzo naudojimo taisykles ir eksploatacijos tvarką bei, planuojant 2020 m. strateginį veiklos planą, numatyti lėšų atlikti Karaliaus Vilhelmo kanalo statinių komplekso Lankupių šliuzo statinio ekspertizę, techninio darbo projekto parengimą ir numatyti restauravimo darbus.

Kadangi Lankupių šliuzas – nekilnojamoji kultūros vertybė, šios priemonės vykdytoju planuojama paskirti Kultūros skyrių.

Lankupių šliuzo atidaryme dalyvavo ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos, Statybos ir kelių priežiūros, Žemės ūkio skyriaus specialistai, Priekulės seniūnijos atstovai.

Be to, informuojama, kad balandžio 26 d. vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje priimta 59 sprendimai. Visi šių sprendimų tekstai skelbiami savivaldybės internetinėje svetainėje www.klaipedos-r.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Daiva Grigelytė

Motorizuoti barbarai nestabdomai siaučia visur, kur pageidauja - čia, jų supratimu, yra ta vieta, kur jie gali atsiduoti "rekreacijai". sovietmečio palikuonių utėlės, neturintys nė žalio supratimo, kas yra gamta ir kaip ji tausojama, (ne)užauginti tėvų su amžinai pilstuku užpiltom akim šie Nepriklausomos Respublikos Ątstovai su gilliu įsitikinimu šventai vykdo savo protėvių darbą. Tuštintis miške paliekant savo ekskrementus yra toks pats natūralus aktas kaip pavyzdžiui geltonai žalių skreplių pripdymas anksti ryte atsikrenkštus ant žemės ar šaligatvio, o neretai ir namo prieigose - koridorije ar lifte. Taigi turime kultūrinį paveldą, kuriuo nesidomi kažkodėl mūsų žymiejo stulpelininkai ir transliuotojai tapinai ir budrienės. o galėtų, juk amta - visų namai, o ir rupeikos akys matyt, galėtų pastebėti negerumus, sutinkamus Lietuvos gamtoje, bet matyt, jau senokai užakusios ar apakintos aptakių melžėjų rankų, į kurias jis gali gosliai žvalgytis kalbindamas buvusių fermų etatines.

Anonimas

Tai koks tas gylis nuo Minijos ponai valdininkai? Ir kas pagal jus yra laivyba??? kanoja, irkline ar gumine valtis? Nebukit visai jau klounai....

LIETUVOS DIDŽIOJI KARALYSTĖ LDK

Atėjo laikas lietuviams išsirink karalių, Kiek galima ant pinigų į svetimus žiūrėt. Ar atveš popiežius karūną, Kurią saugo Vatikanas, nuo Vytauto Didžiojo laikų.. .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS