Iš jaunimo reikalų – į politiką | Diena.lt

IŠ JAUNIMO REIKALŲ – Į POLITIKĄ

Paskutiniąsias dienas miesto tarybos sekretoriatui vadovaujančią Vaidą Žvikienę pakeisiantis būsimas naujas sekretorius galės toliau dirbti kabinete, kuriame pluša ir dabar.

Naujuoju miesto tarybos sekretoriumi taps Modestas Vitkus, kuris šiuo metu Klaipėdos savivaldybėje dirba jaunimo reikalų koordinatoriumi.
Jo kabinetas yra rotušėje – ten pat, kur įsikūręs ir miesto tarybos sekretoriatas.

"Tiesą sakant, net negalvoju, ar kraustytis iš dabartinio kabineto į tą, kuriame dirba miesto tarybos sekretorė. Gal taip ir liksiu tame pačiame kabinete", – svarstė M.Vitkus.

V.Žvikienės paskutinė diena miesto tarybos sekretorės kėdėje bus šis penktadienis. Ji iš pareigų pasitraukia savo noru, nes sulaukė pasiūlymo vadovauti vienos bendrovės Klaipėdos regiono padaliniui ir jį priėmė.

Miesto tarybos sekretoriaus pareigos yra politinio pasitikėjimo, tad jas užėmęs M.Vitkus dirbs tol, kol baigsis ši kadencija – iki kitų metų balandžio.

Paklaustas, ar sunku iškeisti saugią valstybės tarnautojo kėdę į politinio pasitikėjimo pareigas, M.Vitkus buvo nusiteikęs filosofiškai.

"Esu dar tokio amžiaus, kai svarbiausias yra ne saugumo aspektas, o noras tobulėti. Jaunimo reikalų koordinatoriumi dirbu šešerius metus, šešis mėnesius ir aštuonias dienas. Manau, kad jau tikrai atėjo laikas pokyčiams", – dėstė pašnekovas.

Pagal koalicijos sutartį, miesto tarybos sekretoriaus pareigos priklausė Liberalų ir centro sąjungai.
Tačiau šios partijos Klaipėdos skyrius praėjusią savaitę įsiliejo į Liberalų sąjūdžio gretas ir jo nebeliko.

"Kai parašiau pareiškimą išeiti iš darbo, Liberalų ir centro sąjungos Klaipėdos skyrius dar buvo. Todėl jame ir ieškota žmogaus, kuris galėtų mane pakeisti", – aiškino V.Žvikienė.

M.Vitkus tikino, jog kai jo buvo paklausta, ar jis sutiktų vadovauti miesto tarybos sekretoriatui, nors klausimas ir buvo netikėtas, jis iškart atsakė teigiamai.

"Ir tąkart pasakiau tvirtą "taip", tokį pat kartoju ir dabar. Žinau, kaip veikia savivaldos mechanizmas. Tačiau buvau administracijos lygmenyje, o dabar pereinu į politinį. Tai ir yra tobulėjimas", – tvirtino jaunimo reikalų koordinatorius.

Miesto tarybos sekretoriumi 30-metį neseniai šventęs M.Vitkus pradės dirbti nuo balandžio 15 d.

Miesto tarybos sekretoriato vadovo mėnesio atlyginimas yra apie 4 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių.
Išrinkti naują Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorių veikiausiai bus skelbiamas konkursas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

LukasM

Šaunuolis Modestas!

2 linelis

Ar ne pats tuo Modestu ir būsi? Tuščia vieta + tinginys. Laikyčiau labiausiai nevykusiu sprendimu šio žmogaus pasirinkimą. Įdomu, o kas jį stūmė?

Linelis

Prieš mane dvigubai :) pakomentavęs pilietis matomai jaučiasi labiau nusipelnęs, tik nežinia kuom, ir išvis nežinia - kas jis toksai. Smagu kritikuoti pasislėpus po anonimo kauke? ;) O ką Klaipėdos jaunimo labui yra nuveikęs Modestas Vitkus - galime pasiskaityti kad ir internete. Neslėpsiu, kad Modestą pažįstu asmeniškai. Bene labiausiai jį gerbiu už istorijos išmanymą ir patriotizmą. Duok Die, kad visi taip mylėtų Klaipėdą ir Lietuvą. Linkiu Modestui sėkmės naujose pareigose tikėdamas, kad su jomis jis susitvarkys puikiai! :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS