Jūrininkų prospektas vėl atvertas transportui | Diena.lt

JŪRININKŲ PROSPEKTAS VĖL ATVERTAS TRANSPORTUI

Jūrininkų prospekto dalimi nuo Šilutės plento iki Bandužių gatvės vėl gali kursuoti transportas. Kolektorius šiame ruože jau paklotas, o eismą draudžiantys ženklai pašalinti antradienį.

Įvažiuoti į Jūrininkų prospekto dalį nuo Šilutės plento iki Bandužių gatvės nebuvo galima dvi savaites. Tokių apribojimų imtasi dėl klojamo kolektoriaus.

Kadangi dviejų metrų skersmens vamzdis buvo tiesiamas aštuonių metrų gylyje, darbų negalima atlikti betranšėjiu būdu. Teko uždaryti arteriją. Kolektorius drieksis nuo Laisvosios ekonominės zonos iki Jūrininkų prospekto.

Uždarius eismą Jūrininkų prospekto dalyje, daugiausia rūpesčių kilo sunkiajam transportui, kuris važiuoja į uostą ir iš jo. Vilkikai buvo nukreipti per Minijos gatvę į Statybininkų prospektą.

Tačiau pastarojoje arterijoje naktimis draudžiamas sunkiasvorio transporto eismas. Nors miesto valdžios atstovai iš pradžių žadėjo nepanaikinti tokių apribojimų, vėliau leista vilkikams Statybininkų prospektu važiuoti visą parą.

Klaipėdiečiai Statybininkų prospekte netruko pastebėti padidėjusį sunkiasvorio transporto priemonių skaičių. Buvo tokių, kurie piktinosi, susidarė ir spūsčių.

Kol buvo draudžiamas eismas Jūrininkų prospekto ruože nuo Šilutės plento iki Bandužių gatvės, kitaip važiavo 11A, 11B, 28, 29 ir 40 autobusai. Dabar jie grįš į įprastas trasas.

Tiesa, eismas Jūrininkų prospekte nebuvo atidarytas sklandžiai. Tiesiant kolektorių, buvo pažeistas šviesoforų laidas, tad kurį laiką arterija riedėta įrenginiams nereguliuojant eismo. Vairuotojai turėjo vadovautis kelio ženklais, kaip įprasta tokiose situacijose. Šviesoforų prižiūrėtojai skubėjo pašalinti gedimą.

Jūrininkų prospekte vyksta kapitalinis remontas, dėl kurio taip pat ribojamas eismas. Žadama atnaujinti arterijos dangą, kuri buvo išvagota provėžų, apšvietimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nesvarbu

Kažkas namą pasistate!

Kostas

Jūrininkų prospektas-labai svarbi miestui arterija,tai kodėl ten vėžlio žingsniu vyksta remontai. O paskutiniu metu -visai niekas nebedirba.

Numui

O pro kur Jūsų manymu nukreipti sunkiasvores mašinas jei Jūrininkų pr. uždarytas? Uostas pragyvenimo šaltinis daugeliui klaipėdiečiu, nes nemažai jame dirba. Tai manau ju interesai svarbesni nei kelių senbeždų sovietinių atmatų skundai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS