Jūros šventę ir toliau gaivins liūtys | Diena.lt

JŪROS ŠVENTĘ IR TOLIAU GAIVINS LIŪTYS

Šeštadienį apie 13.30 val. Klaipėdoje, švenčiančioje Jūros šventę, nulijo šilta vasaros liūtis.

Oro temperatūra siekusi 26 laipsnius šilumos, nukrito keliais laipsniais. Sinoptikai prognozuoja, kad visą šeštadienį pajūryje dar sulauksime lietaus kartu su žaibais ir perkūnija.

Šeštadienio popietę Klaipėdoje oras buvo įkaitęs iki 26 laipsnių, tačiau dangus buvo debesuotas ir buvo tik laiko klausimas, kada jis „prakiurs“. Tad apie 13.30 val. Jūros šventės svečius ir dalyvius liūtis suginė į pastoges.

Lietaus sulaukta ilgiau nei po dekados, pastarąjį kartą Klaipėdoje lijo liepos 17 d. Tad oras buvo ne tik įkaitęs, bet ir gana užterštas. Ši liūtis nuplovė visas dulkes. Sinoptikai prognozuoja, kad lietūs su žaibais ir perkūnija Klaipėdą gaivins visą šeštadienį.

„Ką tik per Klaipėdą praslinko labai stipri liūtis. Ji atėjo pas mus iš rytų. Lietaus bus ir daugiau, bet jis bus šiltas, epizodinis. Sekmadienį lietaus sulauksime šiek tiek mažiau. Tie visi karščiai pagaliau davė laukiamą rezultatą. Tačiau temperatūra vis tiek išliks aukšta, po lietaus kiek atvėsęs oras vėl įšils. Bus karšta, o šiluma visada atneša lietų“, – informavo budinti hidrometeorologė Elvyra Latvėnaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

aras

na tokios juros sventes dar nebuvo, viskas s...

Vaje vaje

Taip daugiau šeštadienį ir nepalyjo...

Linda

Na ir straipsnio pavadinimas...Ponia Asta, Jus tikriausiai net nebuvote toje Klaipedoje.Lietus, kaip lietus, o ne jokia liutis. Ir temperatura buvo 30 laipsniu, o ne 26...Baikit pagaliau melave su savo rasiniais.Klaipedoje visiskai nera lietaus, kai kitur lyja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS