Kačių nameliai – konflikto epicentre? | Diena.lt

KAČIŲ NAMELIAI – KONFLIKTO EPICENTRE?

Gyventojai neseniai pasigedo Kretingos gatvėje stovėjusių trijų kačių namelių. Įtariama, kad jie galėjo tapti vagių grobiu, tačiau neatmetama ir kita versija – namelius galėjo pradanginti gyvūnų nemylintys ir jų šėrimui kiemuose nepritariantys klaipėdiečiai.

Pasisavino priešininkai?

Benames kates prižiūrintys ir šeriantys klaipėdiečiai neseniai pasigedo prie Kretingos g. 19 namo buvusių trijų oficialių kačių šėryklų, kurias žmonės dar vadina kačių nameliais.

Gyventojai pasakojo žinantys, kad netoli Klaipėdos "Žemynos" gimnazijos pastatyti nameliai ir kačių kaimynystė nelabai patiko įstaigos atstovams.

Rugpjūčio pabaigoje žmonės pastebėjo, kad nameliai nuo mokyklos tvoros buvo patraukti kiek toliau, o vėliau, praslinkus dienai, apskritai dingo.

Gyventojai mano, šėryklėlių vagystei buvo pasiruošta. Žmonės įtaria, kad apie kiek toliau nuo namo ir gyventojų akių patraukiamas šėryklas jas pasisavinusieji buvo informuoti iš anksto, mat kiekvienas namelis yra įbetonuojamas žemėje, tad jį išgabenti nėra paprasta.

Benamių kačių gelbėtojai spėja, kad namelius galėjo paimti prieš beglobius gyvūnus nusiteikusieji.

Žala – 900 eurų

Situacija jau žinoma ir Klaipėdos savivaldybės, kuri rūpinasi tokių kačių namelių atsiradimu mieste, atstovams.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė teigė, kad netoli gimnazijos tvoros buvusius kačių namelius į kitą vietą buvo nuspręsta perkelti po to, kai gimnazija tikslino savo teritorijos ribas.

Teigiama, kad tada sužinota, jog šėryklos pastatytos jos teritorijoje.

Savivaldybės darbuotoja sakė, kad prie kiek toliau esančios transformatorinės nameliai buvo perkelti rugpjūčio 25 d., o naktį į rugpjūčio 26 d. dingo.

"Man pirmadienį paskambino moterys, kurios maitino kates, ir pasiskundė, kad nebėra tų namukų. Aš ir policijai parašiau pranešimą apie situaciją, kad pradėtų ikiteisminį tyrimą", – dėstė L.Jūrevičienė.

Pašnekovė paaiškino, jog prapuolę kačių nameliai – savivaldybės turtas. Vieno namelio kaina – 300 eurų, tad iš viso miestui padaryta žala siekia 900 eurų.

"Ir moralinė pusė nėra labai graži", – pridūrė savivaldybės darbuotoja.

Iki šiol kačių nameliai dar niekada nebuvo pasisavinti.

Buvo pasirengta?

Specialistė taip pat pastebėjo, kad nors dingusiuose nameliuose gyvenusios katės ir buvo kastruotos bei gyventojų prižiūrimos pagal numatytas taisykles, nepatenkintųjų tokia kaimynyste buvo.

Taigi murklių mylėtojų iškeltos versijos, kad namelių atsikratyti galėjo kačių nemėgstantieji, neskubama atmesti.

L.Jūrevičienė taip pat pripažino, kad namelių vagystei reikėjo pasirengti, žemėje įtvirtintų namelių bet kuris stabtelėjęs praeivis nenusineštų.

"Paprasčiausiai, matyt, įkyrėjo kam nors. Yra juk visokių žmonių", – tikino pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Anonimas

Anonimui-IŠGAMAI IŠGAMA, DIRBT reikia ir taturėsi da ką ėsti !!!! Katės, net maži kačiukai DIRBA. nežinai -kaip? SUŽINOK ,DEBILE.

Olegas

Tegul pone Juravicene pastato prie savivaldibes nameli parodo pavizdi.Kodel giventoju nekas neklauso.Buvo surinkti parasai namo kad patrauktum toliau nameli bet valdzei nusispjauti.Zuvedru daugeu negu juroi langai apsikti masinos taip pat.Plovimas kainoja mums evropa liesu neskiria.Sako kad kates sterilizoe taip bet klausimas visus?Atvazekit i naujakiemijo17 ir paziurekit ir dar geriau paostikit.

Edita

Bjaurybės žmonės,man vos ne kasdien tenka susidurti su žmonių neapykanta gyvūnams.Ir īdomiausia tai,kad kuo inteligentiškesnis atrodo žmogus,tuo labiau jų nekenčia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS