Kam užkliuvo Liepojos gatvėje stovėjęs dviratis? | Diena.lt

KAM UŽKLIUVO LIEPOJOS GATVĖJE STOVĖJĘS DVIRATIS?

Liepojos gatvėje tragiškai partrenktam dviratininkui atminti pastatytas baltas dviratis buvo pašalintas kaip nelegalus statinys. Toks valdininkų sprendimas pribloškė kai kuriuos klaipėdiečius. Kritikos negailėjo ir sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas.

Paminėjo skaudų įvykį

Rugpjūčio pradžioje šalia Svijanės (anksčiau – Mumlaukio) ežero įvyko skaudi nelaimė – dviračiu važiavęs žmogus iš tako staiga išriedėjo į Liepojos gatvę. Pagyvenęs automobilio vairuotojas nespėjo nė sureaguoti, kai jo mašina parbloškė dviratininką.

Nelaimė siaubingai sukrėtė ne tik žuvusiojo artimuosius, bet ir automobilio vairuotoją.

Nuo tada praeivius apie tragišką avariją ir apskritai bet kokį pavojų kelyje įspėdavo prie stulpo prirakintas dviratis su lentele "Čia žuvo dviratininkas".

Daugeliui atrodė, kad idėja gera ir išties skatina vairuotojų sąmoningumą. Tačiau visai neseniai dviratis tiesiog dingo.

Kaip vėliau paaiškėjo, jį paėmė įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbuotojai.

"Kam tai trukdo?"

Toks formalus valdininkų požiūris įsiutino netoliese gyvenantį buvusį sunkiaatletį, o dabar verslininką Ramūną Vyšniauską.

"Pro tą dviratį kasdien pravažiuodavau po dešimt kartų. Jį pamatęs susimąstai, ar tikrai verta skubėti, sumažini greitį, tampi atidesnis. Ar būtinai reikėjo jį išvežti? Kam tai trukdo? Ne ženklų, o būtent tokių prevencinių priemonių avaringose vietose reikėtų daugiau. Iškart kitoks efektas", – nesupratęs liko R.Vyšniauskas.

Pašnekovas negailėjo karčios kritikos valdininkams.

Jau ir man pratrūko nervai. Aukščiausio lygio "debilizmas".

"Jau ir man pratrūko nervai. Aukščiausio lygio "debilizmas". Viską tik drausti! Tegul geriau ką nors daro, kad žmonės neemigruotų, kad sugrįžtų, kad geriau gyventi Lietuvoje būtų", – audrinosi jis.

"Miestas yra miestas"

Dviratį išsivežė "Klaipėdos želdinių" darbuotojai, dabar jis stovi įmonės teritorijoje.

"Mums pasakė ir mes patraukėme, nes turime nurodymus jų (Klaipėdos savivaldybės – I.L.) vykdyti. Matyt, miesto tokia nuomonė. Iš tikrųjų sudėtinga būna ir vainikus, ir žvakes patraukti. Suprantu, žmonės gedi, bet miestas yra miestas, jis toliau gyvena savo gyvenimą", – kalbėjo įmonės "Klaipėdos želdiniai" vadovas Gediminas Valašinas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, būtina valyti gatves nuo nelegalių statinių.

"Nėra leidimo. Jeigu prie kiekvieno stulpo pririš po dviratį, kas tada bus?" – retoriškai klausė L.Dūda.

Esą jei dviračio stovėjimo vieta ir pats statinys būtų suderinti su Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriumi, neliktų jokių priekaištų.

"Tegul gauna leidimą ir stato, man gi ne tai svarbu. Kiekvienas važiuodamas žiūri į tą dviratį, kas ten parašyta, avariją dar padarys. Visur turi būti tvarka ir saugumas. O pastatyta ant ribos, beveik ant bortelio. Tegul susiderina, išlaiko atitinkamus atstumus. Aš nieko prieš", – dėstė pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Nezabitauskas

Valdininkų logika tokia: kas su jais nesuderinta - blaško dėmesį, kas suderinta - jau neblaško, pvz., didžiulės rėksmingos pakelės reklamos jiems neužkliūva..

Nele

Labai gerai padarė,kad nueme dviratį

mbyytgvt gjh

Reikia po graba su zvakutem prie kiekvienos sankryzos. Baikit nereikia vairuotoju demesio trikdyti.uztenka ir zvakiu palei gatves
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS