Kapinių nelegalai – nesutramdomi | Diena.lt

KAPINIŲ NELEGALAI – NESUTRAMDOMI

Šalia Lėbartų kapinių iš nelegaliai ten stovinčių garažų paminklais prekiaujančių verslininkų nesutramdo nei statybų inspektoriai, nei teismai. Jie prekeivių iš ten iškrapštyti nepajėgia jau trejus metus.

Šalia Lėbartų kapinių iš nelegaliai ten stovinčių garažų paminklais prekiaujančių verslininkų nesutramdo nei statybų inspektoriai, nei teismai. Jie prekeivių iš ten iškrapštyti nepajėgia jau trejus metus.

Nevykdo teismų sprendimo

Lėbartų kapinėse netoli administracinio pastato nuo 1996 m. stovi du garažai-parduotuvės, ant kurių yra iškabos – "Paminklai". Šie statiniai čia stovi nelegaliai.

Tačiau verslininkai jaučiasi teisūs ir mano, kad kiekvienas bandymas juos iškrapštyti iš nelegaliai užimamos vietos yra kažkieno pikta valia ir sąmokslas.

Statytojui A.B. dar 2010 m. gegužės 25 d. surašytas savavališkos statybos aktas dėl garažo Lėbartų kaime ir reikalavimas savo lėšomis likviduoti padarinius. Šio reikalavimo statytojas neįvykdė. Inspekcija dėl to kreipėsi į teismą.

Teismas įpareigojo verslininką per du mėnesius savo lėšomis pašalinti metalinį garažą, panaikinti išbetonuotus laiptus ir sutvarkyti statybvietę. Teismo sprendimas taip ir liko neįvykdytas.

Neįveikiamas ir kolega

Kitas greta stovintis garažas taip pat nelegalus. Statytojui A.L. daugiau nei prieš trejus su puse metų surašytas savavališkos statybos aktas dėl savavališkai pastatyto gelžbetoninio monolitinio statinio Lėbartų kaime ir reikalavimas savo lėšomis likviduoti savavališkos statybos padarinius.

Ir šis statytojas reikalavimo neįvykdė. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija kreipėsi dėl to į teismą. Tačiau verslininkas nevykdė ir Klaipėdos rajono apylinkės teismo įpareigojimo.

Paskutinį kartą inspekcija teismo sprendimo vykdymą tikrino šių metų spalio 31 d. ir nustatė, kad reikalai nepajudėjo iš vietos. Todėl kreipėsi į antstolius.

Nenugriovė nė vieno statinio

Antstoliai, iš inspekcijos gavę vykdomuosius raštus ir kitus dokumentus, buvo įpareigoti toliau organizuoti savavališkai pastatytų statinių griovimą. Tačiau ir jie su garažų-parduotuvių savininkais bendrą kalbą bando rasti teisme.

"Teismas savininkus buvo įpareigojęs arba susitvarkyti įteisinimo dokumentus, arba nugriauti tam tikrus statinius. Tačiau neįvykdyta nei viena, nei kita. Šiandien bylinėjamės. Prašome, kad teismas leistų sankcionuoti nugriovimą. Kol kas galutinio sprendimo nėra", – tvirtino antstolis Jonas Petrikas.

Pasak antstolio, nugriovimas nėra pagrindinė siekiamybė, bet esą šiuo atveju įstatymas kito dalyko ir nenumato. J.Petriko teigimu, jis turi dar ne vieną analogišką atvejį, bet visi jie kol kas teismuose ir kol kas nė vienas nelegalus statinys Klaipėdoje nebuvo nugriautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

knatas

kilogramas trotilo pataisytu padėtį, manau :D

emigrant

Lietuvoje yra sekminga patirtis kaip vykdyti teismo sprendimus! Pasiuncia 240 galvazudziu ir tvarka padaryta. Ar tai galioja tik pries mazamecius vaikus?

Klausimas

Kodel varo,gal kad kysio negavo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS