„Katpėdėlė“ vėl skundžiama dėl tarakonų | Diena.lt

„KATPĖDĖLĖ“ VĖL SKUNDŽIAMA DĖL TARAKONŲ

Senamiestyje šalia Dangės krantinės įsikūrusi "Katpėdėlė" toliau šiurpina savo klientus. Picą užsisakiusi ir vakarieniauti pradėjusi klaipėdietė yra įsitikinusi, kad savo lėkštėje išvydo negyvą tarakoną.

Šį pasišlykštėtiną vaizdą moteris atsimins dar ilgai. Įmonės atstovai tikino išsiaiškinę, kad rastas vabzdys iš tikrųjų nėra tarakonas.

Pasigailėjo, kad valgė

Žvejų gatvėje veikiantis restoranas "Katpėdėlė" vėl sulaukė kritikos strėlių.

Kraupdama moteris pasakojo ketvirtadienį 18.30–19 val. užsisakiusi 30 cm dydžio picą. Praėjusi ją valgyti klaipėdietė labai pasigailėjo.

"Jei atvirai, beveik visą įveikiau. To tarakono taip ir nebūčiau pamačiusi, jei ne nuslydęs grybas, po kuriuo slėpėsi tarakonas. Kadangi pinigus už valgį sumokėjau iš anksto, o į tokius dalykus organizmas reaguoja jautriau, iškart atsikėliau ir išėjau į lauką", – pasakojo pašnekovė.

To tarakono taip ir nebūčiau pamačiusi, jei ne nuslydęs grybas, po kuriuo slėpėsi tarakonas.

Aprimus emocijoms ji pasidalijo maiste besivoliojančio parazito nuotrauka interneto socialiniuose tinkluose.

Skundžiasi ir verslininkai

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai pasakojo neseniai gavę dar vieną skundą dėl kenkėjų "Katpėdėlėje".

Pretenzijų įstaigai turėjo šalia įsikūrę verslininkai, kurie piktinosi, kad tarakonai "persimetė" ir pas juos. Pastarųjų veikla su maitinimo paslaugomis niekaip nesusijusi.

Specialistams lankantis "Katpėdėlėje" išties buvo rasta negyvų tarakonų, tačiau ne maisto tvarkymo zonose.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža teigė, kad kavinėje nuolat vykdoma tarakonų kontrolė ir stebėsena. Šių parazitų gaudymo nameliuose inspektoriai aptiko po viena negyvą tarakoną.

"Patikrinome ir skundo nepatvirtinome, nes įmonė priemones vykdo. Dabar patikrinsime iš naujo", – sakė A.Bauža.

Ateityje "Katpėdėlės" veikla bus stebima akyliau, juolab kad tai ne pirmas vartotojo skundas per pastaruosius keletą metų.

"Tarakonai – sudėtingas gyvūnas, su tuo reikia rimtai dirbti. Po pastarųjų incidentų juos ir pas save kvietėmės, ir baudėme, buvo rimtai prisižadėję dirbti. Ten yra didelis ir senas pastatas, tai matyt nėra taip lengva. Bet kur žiūri virtuvės personalas?" – stebėjosi A.Bauža.

Laikinai sustabdė veiklą

Bendrovės "Amber Food", kuri valdo "Katpėdėlės" restoranų tinklą, Rinkodaros skyriaus vadovė Lina Nikonovaitė įmonės vardu atsiprašė klientės dėl šio nutikimo.

Ten yra didelis ir senas pastatas, tai matyt nėra taip lengva. Bet kur žiūri virtuvės personalas?

"Mūsų personalas apie tai sužinojo klientams jau iškeliavus – maiste galbūt rastas vabzdys buvo paliktas ant lėkštės. Svarbu pažymėti, jog šis vabzdys nebuvo tarakonas – tai patvirtino ir mūsų iškviesti bendrovės "Dezinfa" ekspertai. Bet kokiu atveju į maistą patekti jis neturėjo ir dėl to apgailestaujame. Mėmelio "Katpėdėlė" yra įsikūrusi autentiškame Klaipėdos architektūros paveldo pastate ir yra mėgiama klientų dėl tokios istorinės aplinkos ir šilto aptarnavimo. Praeityje čia buvo kilę problemų – medinėse istorinio pastato konstrukcijose buvo nelengva efektyviai naikinti ten atsiradusius kenkėjus. Tačiau ėmusis papildomų priemonių šią problemą pavyko suvaldyti – patalpas dezinfekuojame dukart per mėnesį, o kiekvieną pirmadienį vykdome kruopštų sanitarinį valymą", – teigė L.Nikonovaitė.

Atlikus nuodugnų patikrinimą jokiuose kituose produktuose nepageidaujamų gyvių nerasta, tačiau dėl visa ko restoranas penktadienį iki 14 val. buvo uždarytas tam, kad dar kartą būtų atlikti papildomi valymai.

"Kad užkirstume kelią bet kokiems incidentams ateityje. Dar sykį atsiprašome klientės ir siūlome jai nemokamus pietus ar vakarienę bet kuriame pasirinktame mūsų restorane", – komentavo įmonės atstovė.

Istorija kartojasi

Tai ne pirmas toks incidentas Žvejų gatvėje įsikūrusioje "Katpėdėlėje". Prieš porą metų inspektoriai laikinai buvo sustabdę šio restorano veiklą būtent dėl įstaigos patalpose aptiktų tarakonų.

Pažeidimai nustatyti tiriant vartotojos pranešimą. Moteris tvirtino, kad, valgydama restorane, barščiuose rado tarakoną.

Dar tą pačią dieną buvo surengtas patikrinimas. Tąkart vartotojos pateikta informacija dėl įstaigoje esančių tarakonų pasitvirtino.

Panašu, kad kovoti su parazitais kavinės vadovybei iki šiol sekasi sunkiai.

Už higienos reikalavimų pažeidimus, kai nesusitvarkoma su kenkėjais, vadovui numatyta administracinė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Pavalgytojas

Didesnio nusivylimo nebuvo galima sulaukti is kakpedeles Siauliu miesto Akropolyje. Aptarnavimas buvo tragiskas, maistas buvo saltas,sriubos reikejo laukti pusvalandi. Praleidom visa valanda laukdami maisto, sugadinta nuotaika, kazkokie grasinimai is padavejo puses,taip lyg butume bande papietauti kazkokioj griezto rezimo kalejimo valgykloj. Zodziu, daugiau jokiu kakpedeliu.....

MK

Teko kartą apsilankyti šioje užeigoje, maisto kokybė ir aptarnavimas labai nuvylė, tad neberizikuoju sveikata eiti į tokias maitinimo įstaigas. Šis straipsnis niekuo nenustebino, nėra tvarkos, nėra kokybės, spėju ir higienos reikalavimų nesilaikoma. Net prieš turistus gėda, kai išeina kraipydami galvas, kur jie papuolė.. O vieta tai superinė, apskritai senamiestyje esančioms maitinimo įstaigoms turėtų būti keliami aukščiausi reikalavimai.

LA

Patikino, kad ne tarakonas, o kitas vabzdys... WOW tikriausiai jis skanesnis turėtų būti. Kavinė įsikūrusi senamiestyje - belieka laukti kada "ne tarakonai" įkris į užsieniečio lėkštę, tuomet Katpėdėlė išgarsėtų visoje europoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS