Keičiasi uostamiesčio kapinių statusas | Diena.lt

KEIČIASI UOSTAMIESČIO KAPINIŲ STATUSAS

Klaipėdos savivaldybė keičia uostamiesčio kapinių statusą. Paaiškėjo, kad iki šiol Kopgalio, vokiečių ar sovietinių karių kapinės buvo laikomos veikiančiomis, nors jokie laidojimai ten neleidžiami.

Klaipėdos miesto kapinių sąrašas su nustatytais kapinių statusais buvo patvirtintas prieš šešerius metus.

„2018 m., esant išskirtinei aplinkybei, mirus Klaipėdos miesto garbės piliečiui, iškiliai asmenybei, jūrinės kultūros puoselėtojui ir ilgamečiam Lietuvos jūrų muziejaus direktoriui Aloyzui Každailiui, Kopgalio kapinėms buvo suteiktas riboto laidojimo statusas. Norima atgal sugrąžinti buvusį šių kapinių statusą ir jas registruoti neveikiančiomis kapinėmis“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Masiliauskienė.

Dokumentuose keisis ir Smeltės kaimo kapinių statusas.

„Iki šiol mieste buvo registruotos Smeltės kaimo II ir Smeltės kaimo III senosios kapinės. Jos yra Minijos gatvėje, priešais buvusį Socialinių mokslų fakultetą. Nuspręsta sujungti šių dvejų kapinių teritorijas į vieną, kaip tai yra padaryta Kultūros vertybių registre, ir suteikti neveikiančių kapinių statusą“, – patikino D.Masiliauskienė.

Keisis ir Lypkių kaimo senųjų kapinių statusas.

„Šios kapinės yra LEZ'o teritorijoje. 2019 m. atliktų archeologinių tyrimų metu palaikai buvo iškasti ir 2020 m. perlaidoti Lėbartų kapinėse“, – paaiškino D.Masiliauskienė.

Vokiečių karių kapinės, esančios ties P.Lideikio ir Herkaus Manto gatvių sankryža, taip pat nebuvo įregistruotos kaip neveikiančios kapinės.

Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietai šalia S.Daukanto gatvės taip pat siūloma nustatyti neveikiančių kapinių statusą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to Asta Aleksėjūnaitė

statuse tu statuse...

Anonimas

Na, svarbiausia darykit kažką dėl šunų laidojimo Smeltės kapinėse, o tai gėda ir žiūrėt į kryžius, žvakes ir gėles šunims. Viskam turi būt ribos. Mylėti gyvūnus yra gerai, bet čia jau proto aptemimas.

Yes

Net nenujaučiate, kiek išpumpuosime lėšų statusų nustatymams... Kaip moka parazitai prisisiurbti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS