Klaipėda mokysis iš Vilniaus | Diena.lt

KLAIPĖDA MOKYSIS IŠ VILNIAUS

Uostamiestis ketina tobulėti informacinių technologijų srityje. Bendradarbiaujant su Vilniaus ir keletu kitų miestų savivaldybių, numatoma pasinaudoti jų sukauptomis žiniomis. Be to, ateityje ketinama sukurti būtent Klaipėdai skirtą mobiliąją programėlę.

Prieš kurį laiką uostamiestis sulaukė Vilniaus kvietimo pritarti bendradarbiavimo memorandumui, kuriuo bus siekiama pasidalyti patirtimi, susijusia su išmaniaisiais projektais, informacinių technologijų sistemų kūrimu ir palaikymu, duomenų analitika.

Klaipėdos savivaldybės Informacinių technologijų poskyrio vedėjas Darius Kadys teigė, kad bendradarbiavimo memorandumą ketina pasirašyti ne tik Klaipėda bei Vilnius. Anot jo, turėtų prisijungti ir Kaunas, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Trakai.

Pastebima, kad miestai sukaupia nemažai duomenų, kuriais gali disponuoti, o Vilnius šioje srityje yra nemažai nuveikęs, todėl visiems bendradarbiauti nusprendusiems miestams ši draugystė turėtų būti naudinga.

"Patirtimi keisimės tarpusavyje. Žinoma, Vilnius yra pažengęs, tačiau kiekvienas miestas, manau, turi ką pasakyti", – pripažino D.Kadys.

Kaip vienas bendrųjų duomenų naudojimo pavyzdžių, nurodomas portalas kurgyvenu.lt arba atviras.vilnius.lt. Šiose internetinėse svetainėse galima rasti naujausios savivaldybės informacijos – nuo miesto žemėlapių iki žinių, susijusių su savivaldybės turtu, finansais, švietimu, viešuoju transportu.

Pašnekovo teigimu, su atvirais duomenimis dirba ir Klaipėda, todėl ketinama pasikeisti bendradarbiausiančių miestų patirtimi, pasidomėti, kokie jų ateities planai.

Taip pat numatoma pasinaudoti sostinės patirtimi kuriant mobiliąją miesto programėlę, kuri leistų išmaniaisiais telefonais patogiai ir greičiau nei dabar perduoti žinias apie pastebėtas problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS