Klaipėda nori įsigyti 17 dujomis varomų autobusų | Diena.lt

KLAIPĖDA NORI ĮSIGYTI 17 DUJOMIS VAROMŲ AUTOBUSŲ

  • 9

Klaipėda planuoja įsigyti 17 suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomų autobusų. Pirkiniui ketinama išleisti apie 5 mln. eurų.

Klaipėdos taryba ketvirtadienį pritarė, jog būtų kreipiamasi į Susisiekimo ministeriją dėl lėšų autobusų įsigijimui - numatyta, kad savivaldybės valdomas Klaipėdos autobusų parkas pirks 10 ilgų - iš viso 150 vietų, taip pat septynis trumpesnius, iš viso 90 vietų autobusus.

Savivaldybė pirkiniui skirtų apie 750 tūkst. eurų, likusius pinigus numatoma gauti iš Europos Sąjungos fondų.

Autobusų įsigijimui savivaldybės administracija pasirašys sutartį su Klaipėdos autobusų parku. Planuojama, jog autobusai bus naudojami apie 15 metų.

Pirmieji dujiniai autobusai Klaipėdoje buvo įsigyti 2011-aisiais. Šiuo metu autobusų parkas turi 116 autobusų, bendrovėje dirba apie 300 darbuotojų. Per metus pervežama apie 14 mln. keleivių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vardas*

Kai paramas reikes grazinti , idomu ar bus jau atsipirke tie dujiniai? Siek tiek gal toleliau ziurekim , nei iki 2020ju? Didieji miestai perka hibridinius , investuoja i ekologija , o cia... visgi sovietmetis pas mus nesibaige. ;/ kada ant aglies vel sildysimes ?

Dronė

Ir vėl tikriausiai mėlynus

ezys

>>>AK. Puikiai as supratau ta jusu zinute, tik va jus nesupratot, kad man uzkliuvo, kad zmogus komentuojantis straipsni kuriame sakoma, kad Klaipeda svarstys isigyti elektrini transporta (tramvaju ar elektrobusa) kita diena teigia, kad "elektriniai nesuviliojo", jums gal amnezija? :) Beja 15 metu tikrai nera ilgalaike investicija, kai kalbama apie autobusu parka, jei paziuresite i datas, kada kai kurie miestai zada uzdrausti vidaus degimo varikliu varoma transporta (o dar dazniau tiesiog dyzelius) tai ir yra 10-20 metu. O tai kad jus nepersedot i elektrini transporta tiesio parodo, kad toks sprendimas siuo metu yra neracionalus kaina yra tiesiog per didele, Klaipeda nera toks turtingas miestas, kad leistu sau pakeisti visus autobusus i elektrinius. O ir su "luziais" ir "revoliucijom" nebukit toks tikras, zones apie juos jau 50 metu kalba, aisku paskutini desimtmeti reikalai pajudejo sparciau, bet per daug nenustebciau, jei po 15 metu Klaipedoje dar ir dyzeliu varoma autobusa pamatysite
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS