Klaipėda spręs, ką daryti su sovietiniais reliktais | Diena.lt

KLAIPĖDA SPRĘS, KĄ DARYTI SU SOVIETINIAIS RELIKTAIS

  • 123

Klaipėdos savivaldybė ketina sudaryti specialią komisiją, kuri turės įvertinti mieste esančius sovietinius politizuotus reliktus ir pasiūlyti, ką reikėtų keisti, trečiadienį pranešė „Lietuvos žinios“.

Pavyzdžiui, uostamiesčio skulptūrų parke yra memorialas Antrojo pasaulinio karo aukoms atminti su užrašu „Miestas išvaduotas“.

„Tai yra akivaizdus istorinės tiesos neatitinkantis užrašas, buvęs parankus to meto sovietinei propagandai. Visi žinome, kad po karo mūsų šalis buvo okupuota sovietų. Klaipėdos atvejis - išskirtinis, nes tie menami išvaduotojai rado tuščią miestą, visi gyventojai evakavosi. Tad koks čia išvadavimas, jei nuo menamų išvaduotojų bėgama?" – dienraščiui kalbėjo Klaipėdos universiteto docentė Silva Pocytė.

Klaipėdoje kuriama komisija turėtų peržiūrėti ne tik diskusijas keliančių informacinių užrašų turinį, bet ir aikščių, gatvių pavadinimus, kurie gali būti siejami su sovietine propaganda.

Rašyti komentarą
Komentarai (123)

Planas chuliganas

Draugai. Kam mums tą sovietinį paminklą griaut, jei galim pasisavint! Pareiškiam visai Lietuvai, kad dabar čia mūsų, perdažom į trispalvę ir turim! Kai kur pasaulyje atsiras antraštės rašančios: “LITHUANIAN COAST CLAIMS THAT OLD SOVIET MONUMENT BELONGS TO THEM NOW AND PAINTS IT WITH NATIONAL FLAG COLORS.

Gražina

Keista, negi naikindami paminklus manote, kad sunaikinsit ir istoriją. Kas per besmegeniai sėdi valdžioje. Pravažiavau daug europos šalių, tačiau visur ir visi paminklai tebestovi,tik mūsų valdžiai viskas trukdo. Geriau žmonių saugumu rūpintumėtės, o tai nuo 1 sušikto pedofilo vaikų negali apsaugoti.

Žitel Klaipedy

Net, geriau spisok tu kurie už pamiatnika. Organizovano Namo važuosim ir pamiatnika s soboj pasimsim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS