Klaipėda „Zapad“ pratybų nebijo | Diena.lt

KLAIPĖDA "ZAPAD" PRATYBŲ NEBIJO

Kaliningrado srityje ir Baltarusijoje šiandien prasidedančios karinės pratybos "Zapad" – didžiausios per pastaruosius kelis dešimtmečius. Tačiau, regis, jos nesutrikdys įprasto Klaipėdos gyvenimo. Net civilinės saugos tarnybos dirbs įprastu režimu. Ypatinga parengtis galioja tik šalies gynėjams – kariškiams ir pasieniečiams.

Klaipėdos valdžia, prasidedant savaitę truksiančioms pratyboms, kitaip nei šalies lyderiai, neišvyko į komandiruotes, bet liko mieste ir šiandien tarybos posėdyje svarsto aktualias Klaipėdos problemas.

Miestas gyvena kaip įprastai, nors klaipėdiečiai, kaip ir kiti Lietuvos gyventojai, ilgus mėnesius buvo gąsdinami "Zapad" baubu.

"Kokių nors specialių pasitarimų dėl galimų incidentų, prieš prasidedant "Zapad" pratyboms, nebuvo. Civiliai gyvena ramiai, kariškiai dirba savo darbą. Todėl nėra reikalo gąsdinti žmonių, nes lazda turi du galus", – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas.

Klaipėdos savivaldybės civilinės saugos specialistai tikino, jog ir jie dirbs įprastu grafiku, kaip iki šiol, joks sustiprintas darbo režimas nenumatytas.

Tad Civilinės saugos skyriuje darbo diena šiandien baigsis, kaip įprasta – 17 valandą.

"Klausimai "kas bus, jeigu bus" svarstomi respublikiniu mastu. Mūsų tarnybai jokių nurodymų nebuvo duota. Jei pasiklys koks lėktuvas, tam yra karinės oro pajėgos, kurios stebi visą Lietuvos erdvę, bet to, ją pasirengę saugoti ir oro policijos naikintuvai. Mes, civiliai, gyvename be sustiprinto režimo", – patvirtino Klaipėdos savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vyr. specialistas Žilvinas Vainora.

"Ne savivaldos funkcija yra šalies gynyba. Daugiau neturiu ką ir pridurti, o jei ir turėčiau, veikiausiai būčiau įpareigotas tylėti", – sąmojo mestelėti nepabijojo Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

dėdė

ot pamaudys ruskius BALTIJA,dar ir prigurguliuos ne vienas...

ops

Autorė aiškiai prorusiškai nusiteikusi. Ruskius sutiktų su gelėmis. OK, žinosim.

Kariškiai

Dirba ? Prajuokino žurnalistai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS