Klaipėdiečiai stebisi: nuvažiuotas atstumas – toks pat, bet mokėti reikia brangiau | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI STEBISI: NUVAŽIUOTAS ATSTUMAS – TOKS PAT, BET MOKĖTI REIKIA BRANGIAU

Klaipėdiečiai pastebėjo, kad važiuodami panašiu atstumu už bilietą moka skirtingai. Nors kaina skiriasi vos keliais centais, daugelį tai trikdo, esą nuvažiuotas atstumas – toks pat, bet mokėti reikia brangiau. Kodėl?

Atsakymo ieškojo dienraščio "Klaipėda" skaitytoja Elena, kuri jau kelis kartus pastebėjo, kad, važiuojant iki Dituvos ir atgal, 80 proc. nuolaidą turinčio bilieto kaina skiriasi.

"Jau antrą kartą, važiuojant iš Naujojo turgaus stotelės į Dituvą 80 proc. bilietas kainuoja 22 centus, o parvažiuojant iš tos pačios stotelės (į Naujojo turgaus stotelę) moku 24. Kelionė ta pati, metras į metrą. Mes, keleiviai, negalime suprasti, kodėl. Maniau, kad kartą vairuotojas tiesiog apsiriko, bet neseniai važiavau, ir vėl buvo tas pats. Tai nutiko ne man vienai. Tie du centai atrodo labai menki, susimoki ir nueini, bet kodėl taip yra? Atsakymas reikalingas mums visiems", – klausė Elena.

Tie du centai atrodo labai menki, susimoki ir nueini, bet kodėl taip yra?

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" atstovai informavo, kad kiekvienas keleivis turėtų aiškiai nurodyti iki kurios stotelės jam reikia važiuoti, kitu atveju tai – lyg važiavimas zuikiu.

"Kitą kartą, įlipusi į autobusą Naujojo turgaus stotelėje, keleivė turėtų prašyti vairuotojo bilieto iki Dituvos sodų, nes prieš Dituvos sodus tarifinis "laiptelis" yra Dituvos gyvenvietė. Prie Minijos yra tokia Dituvos gyvenvietė ir ten yra stotelė. "Laiptuoto" tarifo kaina priklauso nuo nuvažiuoto atstumo. Galbūt moteris supranta, kad Dituva ir yra sodai, o ne dar kažkas, ir vairuotojo bilieto paprašo iki Dituvos. Vairuotojas pagal instrukcijas ir parduoda bilietą iki Dituvos stotelės, kurio visa kaina – 1,1 euro, o lengvatinė yra penkis kartus mažesnė – 22 centai. Moteris zuikiu važiuoja nuo Dituvos stotelės jau į sodus, kur bilieto kaina – 1,2 euro. Šito nesusipratimo nelieka, kai moteris įlipa Dituvos soduose ir važiuoja atgal į Klaipėdą, nes šio bilieto kaina ir yra 1,2 euro, o su 80 proc. nuolaida – 24 centai", – paaiškino įstaigos atstovas.

Gyventojai ir kitiems keleiviams, ypač tiems, kurie perka popierinius bilietus, patartina visada pasisakyti vairuotojui, kad važiuoti nori ne iki Dituvos, o iki Dituvos sodų stotelės. Tik tokiu atveju nesusipratimų pavyks išvengti.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Linda

Tai kad bilietas kainuoja 1,30€,ir moku 26cnt.o čia rašot,kad 24.?

Anonimas

Niekas nedraudžia prasieiti pėstute ....ir sveikatai gerai ir nieko nekainuoja. Juokas.....ginčas dėl dvejų centų...iš tie nEturit ką veikti )))))) ti

vartotojas

Kažkodėl su taksi taip nesigauna :) turėtų būti bent iš dalies skirstomos kainos. Bet matosi veltėdžių nemažai. Norinčių už ačiū visko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS