Klaipėdiečiams šiukšlių rinkliava nedidės | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS ŠIUKŠLIŲ RINKLIAVA NEDIDĖS

Klaipėdiečiai bent pirmąjį metų pusmetį už atliekų surinkimą ir tvarkymą mokės tiek pat kiek ir praėjusiais metais. Miesto taryba ketvirtadienį pritarė 5 proc. lengvatų išlaikymui. Pastaroji galios ir fiziniams, ir juridiniams asmenims.

Rinkliavos pranešimai jau pradėti siuntinėti. Tačiau šį kartą sąskaitos bus už pusmetį, o ne metus kaip įprasta. Nuo liepos uostamiestyje turėtų įsigalioti nauja rinkliavos skaičiavimo tvarka.

Tam reikia pakeisti tarybos sprendimus. Pastarieji jau ruošiami. Tačiau Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė aiškino, kad vis iškyla diskusijų, klausimų, tai tarybos sprendimai yra tobulinami.

Keisti rinkliavos už atliekų surinkimą ir tvarkymą savivaldybes kviečia Vyriausybė. Ji patvirtino naują mokesčio skaičiavimo metodiką.

Pagal Aplinkos ministerijos parengtą ir Vyriausybės patvirtintą metodiką rinkliava už atliekų surinkimą, tvarkymą bus sudaryta iš dviejų dalių – pastoviosios ir kintamosios. Tokia tvarka nustatyta visoje šalyje.

Uostamiesčio valdžiai teko ieškoti būdų, kad rinkliava bent gyventojams neišaugtų ir jai tą pavyko padaryti.

Didžiausią rinkliavos už atliekų padidėjimą dėl Vyriausybės patvirtintos naujos metodikos pajus Klaipėdos verslas. Brangimas gali siekti 30 proc. Taip yra, nes naujuose teisės aktuose nebelieka galimybės deklaruoti atliekų kiekį. Tuo naudodavosi apie 700 fizinių ir juridinių asmenų.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pabrėžė, kad nauja metodika nėra patogi Klaipėdai. Jei ši nebūtų pakeista, rinkliavos dydžio uostamiestyje nebūtų reikėję keisti dar trejus metus.

„Klaipėda geriausiai šalyje tvarko atliekas, geriausiai surenka rinkliavą ir rūšiuoja atliekas“, – tvirtino vicemeras.

Opozicijos atstovai siūlė numatyti didesnę nuolaidą, nes yra sutaupytų lėšų. Tačiau pabrėžta, kad jos naudojamos investicijoms – tobulinama sistema, statomi pusiau požeminiai konteineriai.

„Nesu šalininkas išnaudoti visas sutaupytas lėšas, nes vėliau, kai reikės įgyvendinti projektus, reikėtų didinti rinkliavą. Dabar turime rezervą“, – pabrėžė vicemeras.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiams šiukšlių rinkliava nedidės
  • Klaipėdiečiams šiukšlių rinkliava nedidės
  • Klaipėdiečiams šiukšlių rinkliava nedidės
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS