Klaipėdiečiams užkliuvo šviestuvai | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS UŽKLIUVO ŠVIESTUVAI

Liko nedaug, kai miestiečiai galės grožėtis atgimusiu Vydūno skveru. Skulptūra jau nulieta, rekonstrukcijos darbai taip pat juda pabaigos link. Tačiau klaipėdiečiai susirūpino, jog šį vaizdą gadins netoliese stovintys penki pasenę šviestuvai.

Netrukus klaipėdiečiai bus pakviesti į tarp Bokštų ir Puodžių gatvių esančio skvero atidarymą.

Mažosios Lietuvos kultūros veikėjo, filosofo, rašytojo Vydūno garbei skvere bus pastatyta "Versmės" kompozicija su bronzine basakojo Vydūno skulptūra. Ji bus ant penkių metrų skersmens pjedestalo, trykš ir fontanas.

Užbaigus fontano rekonstrukciją, skulptūra bus atgabenta iš Ukrainos.

Skveras oficialiai įgis Vydūno pavadinimą. Projekte taip pat numatyta atnaujinti šios viešosios erdvės apšvietimą.

Artėjant ceremonijos dienai, klaipėdiečiai susirūpino šalia skvero esančiais penkiais pasenusiais šviestuvais.

"Baigiami Vydūno skvero sutvarkymo darbai. Vaizdas gal ir neblogas bus, bet penki žali apšvietimo stulpai gadins visą vaizdą. Būtų gražu, jeigu jie derintųsi su skvero šviestuvais. Labai keista, kad, pernai  pradėjus tvarkyti skverą ir mieste kai kur keičiant šviestuvus, liko tie žali. Negadinkite šventės. Pakeisti šviestuvus užtruktų tik keletą savaičių", –  teigė klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, iki skvero atidarymo dienos šviestuvų pakeisti nepavyks.

"Šviestuvai įrengti Puodžių gatvėje. Jie bus keičiami vykdant atskirą projektą – šios gatvės tvarkymo darbus. Kurį laiką šviestuvai dar stovės", – teigė I.Šakalienė.

Skvero rekonstrukciją planuojama užbaigti artimiausiu metu.

Nors atidarymo data dar nėra tiksliai žinoma, svarstoma, jog šventė galėtų įvykti gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ezys

Kiek suprantu jau pasidomejote, tai galite pasidalinti su visais ;) Tai kaip tvarkomi privatus istoriniai pastatai pasaulyje? :) Beja Klaipedoje yra programa, pagal kuria galima gauti finansavima istoriniu pastatu tvarkymui is savivaldybes, ar sito namo savininkas (o tikriausiai savininkai) del jos kreipesi? Ar jus bent zinote kiek yra istoriniu pastatu Klaipedoje? Ar zinote kiek kainuotu ju visu sutvarkymas? Is kokiu pinigu siulote visa tai daryti? Gal 20 metu visa miesto biudzeta skirsime fasadu grazinimui? Net jei jei butu pinigu jusu siulomai nesamonei, tai is kur jus gausite tiek statybininku, kad visa tai padarytumet per vienus metus (nes visko norit cia ir dabar)? Sakot, kad valdzioje sedintys nieko nedirba, ir tai rasote po straipsniu apie baigiama tvarkyti skvera - kaip sitie du faktai sutelpa jusu galveleje? :) Geriau postinkit tokius komentarus po straipsniais apie Kauna, ten daug daugiau istoriniu pastatu griuva, nors Kauno valdzia jus kazkodel dievinat ;)

Joris eziui

Nepliurpk niekų. Suprantu, kad tau valdžioj esančių, bet nedirbančių ir š nesmirda, bet pasidomėk apie istorinių pastatų tvarkybą, ir nebūtinai Klaipėdoj.

ezys

>>>Joris, o jus zinote, kam tas pastatas priklauso? Jei jis privatus, tai kokiu budu miesto galvos galetu inicijuoti jo sutvarkyma? Jei as savo sena automobili toje gatveje pastatyciau, gal miesto galvos turetu inicijuoti jo pakeitima i nauja Porshe, kad vaizdo negadintu? Zinoma uz mokesciu moketoju pinigus ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS