Klaipėdiečio pramoga – maudynės spaudžiant speigui: į jūrą net ir 27 laipsnių šaltyje | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIO PRAMOGA – MAUDYNĖS SPAUDŽIANT SPEIGUI: Į JŪRĄ NET IR 27 LAIPSNIŲ ŠALTYJE

Klaipėdietis Dainius Bujauskas du dešimtmečius praktikuoja maudynes jūroje net ir spaudžiant stipriam šalčiui. Prieš dvi savaites pajūryje iki 19 laipsnių žemiau nulio nukritusi temperatūra nesutrukdė sveikuoliui išsimaudyti jūroje.

Oras – nesvarbu

45 m. vyras pasakojo, kad per savo gyvenimą kūno temperatūrą yra matavęs gal tik porą kartų, tikino nesergantis jokiomis ligomis.

Pandemijos laikotarpiu klaipėdietis ir toliau savaitgaliais maudosi jūroje ir mano, kad jo organizmo koronavirusas neįveiks.

„Dažniausiai keltu keliuosi į Smiltynę ir ten maudausi, nesvarbu koks oras. Prieš dvi savaites savaitgalį spaudė 19 laipsnių šaltis. Atvažiavau anksti, prie jūros nebuvo nė vieno žmogaus. Sulaukiau vienos porelės ir paprašiau, kad nufilmuotų mane. Žmonės nelabai tikėjo, kad lįsiu į jūrą“, – pasakojo miestietis.

Anot D.Bujausko, aplinkiniai net žagtelėjo, kai vaikinas be jokio apšilimo nėrė į ledinę jūrą.

„Vandens temperatūra galėjo siekti apie du laipsnius šilumos. Dažniausiai po maudynių aš dar pabėgioju, be rūbų, tik su kelnėmis. Nubėgu apie penkis kilometrus. Jei šilčiau, kartais ir iki kelto toks atbėgu, tik jame rengiuosi rūbus. Dažniausiai tai kelto keleiviams sukelia nuostabą“, – juokėsi vyras.

 

 

Mokosi įveikti skausmą

Klaipėdietis nelinkęs brautis į masinius sveikuolių renginius, nors tikino, kad Palangoje organizuojamose vadinamųjų ruonių maudynėse yra dalyvavęs prieš dešimt metų.

„Aš tai darau dėl savęs. Ugdau ne tik savo valią, bet ir treniruoju kūną. Tačiau svarbiausia stiprinti savo dvasinę, psichologinę būseną. Kiti nuolat skundžiasi sloga, įvairiais negalavimais, o aš nežinau, kas yra galvos skausmas. Mokausi įveikti skausmą. Net patyręs fizinę traumą ištvėriau be jokių nuskausminamųjų vaistų, kol medikai siuvo žaizdą“, – apie savo kūno atsparumą pasakojo klaipėdietis.

Dainius turi dvynį brolį, tačiau jo net ir varu į šaltą jūrą neįvarysi.

„Mes dvyniai, o taip skiriamės. Man žiemos šaltukas labai tinkamas maudynėms. Galėčiau Sibire gyventi“, – pripažino klaipėdietis.

Į jūrą – 27 laipsnių šaltyje

Maudynės jūroje, temperatūrai nukritus 19 laipsnių žemiau nulio, D.Bujauskui – ne rekordas.

„Maudžiausi, kai spaudė 27 laipsnių šaltis. Tai nutiko prieš dešimt metų. Tačiau tą kartą tik įšokau į vandenį, panirau ir turėjau lipti lauk, sustirau iš karto“, – prisiminė vyras.

Vyras mano, kad dar nėra išlavinęs savo kūno tiek, kiek norėtų.

„Manau, kad galėčiau dar daugiau pasiekti. Šiuo metu dalinuosi savo istorija dėl to, kad šalyje siaučia koronavirusas. Noriu motyvuoti žmones. Žmogaus galimybių ribos nėra žinomos. Aš nesu antivakseris, tačiau kviečiu žmones stiprinti savo kūną ir atpažinti vidines jėgas, apie kurias jie galbūt net nežino“, – reziumavo klaipėdietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

objektyvus

aišku, duok Dieve šiam žmogui sveikatos ir ilgų gyvenimo metų, bet vis tiek kažin ar neatsilieps su metais tokios maudynės šlapimo takams, pūslei, inkstams, prostatai ir t.t. Nemanau, kad organizmas jam už tokias žiemos maudynes yra dėkingas

Klaipėdietis

Niurgzliai,nedavė jums gamta tokios ištvermės.sėdėkite kamputyje.Nugyvensite gyvenimą ir nežinosite kam išvis gyvenote.

Bravo

Fainuolis, sveikatos šauniam, sveikam vyrui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS