Klaipėdiečius vargina kaukiančios sirenos | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIUS VARGINA KAUKIANČIOS SIRENOS

Klaipėdiečiai piktinasi, kad net ir paryčiais, kai gatvės tuščios, skriejantys greitosios pagalbos automobiliai įjungia garsines sirenas. Skubią medicinos pagalbą suteikiančių įstaigų atstovai tikina, kad taip elgtis juos įpareigoja Kelių eismo taisyklės.

Klaipėdiečiai piktinasi, kad net ir paryčiais, kai gatvės tuščios, skriejantys greitosios pagalbos automobiliai įjungia garsines sirenas. Skubią medicinos pagalbą suteikiančių įstaigų atstovai tikina, kad taip elgtis juos įpareigoja Kelių eismo taisyklės.

Gąsdina ir žadina

Šiaurinėje miesto dalyje vasaras leidžiantis Arūnas piktinosi, jog kasnakt pro pat jo langus skrieja greitosios medicinos pagalbos automobiliai su įjungtomis sirenomis.

Šalia Liepojos ir P.Lideikio gatvių sankirtos esančiame name vasarojantis vilnietis piktinosi, kad dažniausiai visiškai tuščia gatve su įjungtais garsiniais signalais lekiančios mašinos miegamojo rajono gyventojus prikelia iš miego bei gąsdina vaikus.

„Signalas jungiamas, kai transportuojamas sunkios būklės ligonis. Sprendžiant iš to, kiek mašinų naktimis pro mus praskrieja, – jau visa Klaipėda turėtų būti išmirusi. Nežinau, ar čia tokia mada, ar vairuotojų manija? Lyg kažkokia epidemija apsėdusi“, – kritiką žėrė Arūnas.

Pašnekovas tikino nesuprantantis, kam reikia paryčiais, kai jau šviesu, o gatvės visiškai tuščios, jungti ne tik šviesos, bet ir garso signalą.

Įpareigoja taisyklės

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė patikino, jog skubiai į iškvietimą vykstantys medikai kitos išeities neturi. Jungti garsinį signalą juos įpareigoja Kelių eismo taisyklės.

„Kai važiuojama per draudžiamą šviesoforo signalą, vairuotojai privalo jungti sirenas. Yra net buvęs toks eismo įvykis, kai kitas vairuotojas naktį nepastebėjo įjungtų sirenų. Tokios yra taisyklės ir nieko čia pakeisti negalima“, – patikino pašnekovė.

Sprendžia pagal būklę

Uostamiestyje veikia ir privati Vladimiro Budanovo greitoji medicinos pagalbos įmonė. Jos direktorė Laima Kniaževienė užtikrino, kad jai pavaldžios įstaigos automobiliai triukšmaudami gatvėmis skrieja ne visada.

„Nėra tokios taisyklės, kad skubantys padėti automobiliai visada turi važiuoti su įjungtomis sirenomis. Poreikis nustatomas pagal ligonio būklę“, – dėstė direktorė.

Pašnekovės teigimu, anksčiau kartais pakakdavo tik šviesos signalo, tačiau pasikeitus taisyklėms numatyta, kad būtina įjungti ir šviesos, ir garso signalus.

„Jeigu automobilis važiuoja per raudoną šviesoforo signalą, tai jis privalo įjungti sireną. Kiekviena situacija yra skirtinga. Jeigu vežamas labai sunkus ligonis, kurio gyvybei gresia pavojus, tai signalas jungiamas neatsižvelgiant į paros laiką“, – patikino privačios greitosios medicinos pagalbos vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Skaistusia

Jos per reguliuojamas perėjas visada privalo su su sirenomis važiuoti, jeigu gresia pavojus pacientui. Prie Klaipėdos universiteto jos visada įjungia sirenas, nes ten yra reguliuojama sankryža, kai veža sunkų ligonį į ligoninė. Nesąmoningas straipsnis.

skaitytojas

taip, laikraštis turi skleisti informaciją. Pagal tai, kokią informaciją jis teikia, ir yra sprendžiama koks jis yra - solidus dienraštis, ar šiaip, popierius turgaus agurkams vynioti. Toks straipsnis solidumo tikrai neprideda. Bet, gal toks ir yra "Klaipėdos" tikslas?

dieduks

Vat kad britvos laksto, sutramdytų po 10 vakaro tau butu puiku o gal pats Arūnas su britva laksto ir grietukės jam maišo...........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS