Klaipėdietė vamzdžius „užmūrijo“ bevalydama | Diena.lt

KLAIPĖDIETĖ VAMZDŽIUS „UŽMŪRIJO“ BEVALYDAMA

Bandymas specialia priemone išvalyti vamzdžius klaipėdietei baigėsi skambučiu santechnikams. Kanalizacija visiškai užsikimšo, vamzdžiai tapo tarsi užmūryti. Pasak avarinių tarnybų, tokios situacijos yra gana dažnos.


 

Bandymas specialia priemone išvalyti vamzdžius klaipėdietei baigėsi skambučiu santechnikams. Kanalizacija visiškai užsikimšo, vamzdžiai tapo tarsi užmūryti. Pasak avarinių tarnybų, tokios situacijos yra gana dažnos.

Įsigijo ne tą priemonę

Moteris pasakojo, kad vamzdžiams išvalyti skirta priemonė, kurios pavidalas – granulės, jai rūpesčių sukelia ne pirmą kartą.

„Naudodama šį preparatą, kartą jau buvau užkimšusi vamzdžius. Pasakiau sau, kad daugiau jo tikrai nepirksiu. Moki pinigus ir dar gauni krūvą problemų“, – pasakojo klaipėdietė.

Prieš šventes ji nusprendė namuose apsikuopti, kartu ir pravalyti vamzdžius. Nuėjusi į prekybos centrą uostamiesčio gyventoja planavo įsigyti skystą priemonę.

„Buvo vieno gamintojo vamzdžiams atkimšti skirta priemonė granulėmis. Kadangi kartą ją jau naudojau ir turėjau problemų, nusprendžiau nepirkti. Pagriebiau šalia esančią, kito gamintojo. Galvojau, kad ji skysta“, – tvirtino moteris.

Grįžusi namo klaipėdietė pamatė, kad vis dėlto nusipirkta priemonė yra granulių pavidalo.

„Maniau, pabandysiu. Kitas gamintojas, gal nekils tokių rūpesčių. Tačiau geriau jau būčiau tą priemonę išmetusi“, – teigė moteris.

Pylė iš akies

Klaipėdietė įsigytos priemonės pripylė į kriauklės nutekėjimo vamzdį virtuvėje, vonioje, tualete. Moteris pasakojo, kad preparato šliūkštelėjo iš akies. Po kiek laiko ji atsuko čiaupą ir problemos prasidėjo. Vanduo nenutekėjo, o kaupėsi kriauklėje ir vonioje.

„Man aptemo sąmonė. Antrą kartą susiduriu su tokiomis bėdomis. Kaip galima pardavinėti tokį produktą? Jis skirtas atkimšti vamzdžiams, bet juos užkemša“, – dėstė moteris.

Iš pradžių klaipėdietė bandė tvarkytis savo jėgomis. Moteris pylė acto, sodos, tačiau jokio rezultato nesulaukė. Pasak klaipėdietės, vamzdžiai buvo tarsi užmūryti.

„Niekas nepadėjo. Vanduo nenutekėjo nei virtuvėje, nei vonioje. Teko kviesti santechnikus, kad šie padėtų. Buvo pikta, jog antrą kartą pakliuvau į tokią situaciją. Žinoma, pati esu kalta, kad nepatikrinau, ar tikrai priemonė skysta“, – pasakojo moteris.

Ištirpo tik kibire

Atvykę santechnikai išmontavo sifoną, jo vamzdžius. Užsikimšusius vamzdžius jie įdėjo į kibirą su verdančiu vandeniu. Tik tada susikaupusi medžiaga pradėjo tirpti.

„Aš taip pat pyliau karštą vandenį, bet tai nepadėjo. Santechnikai pasakojo, kad ne aš vienintelė su tokia problema susiduriu. Sakė, kad yra daug žmonių, kurie „užmūrija“ vamzdžius su šia priemone“, – tvirtino moteris.

Klaipėdietė po šio įvykio norėjo įspėti kitus žmones, kad, tvarkydamiesi prieš šventes, neužkimštų vamzdžių.

Neskaito instrukcijų

Įmonės „Velma“ rinkodaros vadovas Aivaras Vasylius patvirtino, kad tikrai tenka padėti į panašias situacijas pakliūvantiems gyventojams.

Pasak jo, pagrindinė bėda yra ta, kad žmonės nesivargina skaityti instrukcijų.

„Ant tokių priemonių būna aiškiai nurodyta, kad reikia įpilti 2–3 valgomuosius šaukštus medžiagos ir užpilti 2–3 stiklinėmis vandens. Tada palaukti porą valandų, o geriausiai parą. Tokiu atveju vamzdžiai išvalomi, jei nėra kažkokių mechaninių kamščių“, – aiškino vadovas.

A.Vasylius atkreipė dėmesį, kad vamzdžiams atkimšti skirtos priemonės panaikina tik organinės kilmės sankaupas – ištirpdo riebalus, nagus, plaukus.

Jos nepadės, jei kanalizacija buvo užkimšta kokiais nors daiktais. Dažniausiai vamzdžiai užkemšami sauskelnėmis, higieniniais įklotais, paketais, ant klozeto kabinamų gaiviklių, dezinfekcinių priemonių plastmasėmis.

Pasitaiko ir visiškai neįtikėtinų daiktų. Vienoje kanalizacijoje buvo rastas geležinis žadintuvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tomas

man kaune padejo jonas is vamzdynuvalymas.lt greitai ir kokybiskai

Joo

Instrukcijų neskaito, visokias priemones pilna šiaip sau nes kalėdos. Kiek aplink oligofrenų.

Rugile

Idealiausias lietuviskas "kurmis". Pripili,palauki pusvalandi ir nuleidi vandeni. Bega kaip i praraja :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS