Klaipėdietis savivaldybei parašė skundą: užkliuvo ant šaligatvio byrantys obuoliukai | Diena.lt

KLAIPĖDIETIS SAVIVALDYBEI PARAŠĖ SKUNDĄ: UŽKLIUVO ANT ŠALIGATVIO BYRANTYS OBUOLIUKAI

Vienas klaipėdietis miesto savivaldybei parašė skundą, galintį priminti humoreską ar net filmą "Briliantinė ranka". Nerimą miestiečiui kelia Liepų gatvėje ant šaligatvio nuo obels byrantys obuoliukai. Užmynus ant jų esą galima paslysti ir susižaloti.

"Nuo laukinės obels nukritę obuoliai visą šaligatvio ruožą padarė nepereinamą, nedaug iki nelaimės, nes užlipus ant obuolio, vaikui ar pensininkui gali baigtis liūdnai. O jei dar koks paspirtukas užlėks. Gal galima būtų juos sušluoti?" – klausė miestietis.

Liepų gatvėje prieš keletą metų buvo išpjautos senos liepos ir susodintos naujos. Tačiau ties Skulptūrų parku išties auga obelis.

Ateis ir šiam šaligatviui laikas. Rangovai dirba pagal sudarytus grafikus.

"Visokių medžių auga Klaipėdoje ir visokių jų reikia. Negaliu pasakyti nieko apie Liepų gatvės obelį, bet žinau, kad Debreceno gatvės rajone auga senas sodas, kur yra gal net 80 metų senumo obelų. Matyt, buvusi sena sodyba, kuri sunyko, o obelys žydi iki šiol", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Tikėtina, kad ties Skulptūrų parku auganti obelis taip pat mena senus laikus.

"Vaismedžiai taip pat gali augti miestuose. Nematau jokios problemos. O jei rudenį krenta lapai, krenta ir obuoliai. Sušluos juos, ir viskas. Uostamiestyje turime ir įdomių medžių, pavyzdžiui, Malūno tvenkinio parke auga šilkmedis", – kalbėjo R.Jievaitienė.

Inga Kubilienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Inga Kubilienė patikino, kad spalį šaligatvių ir pėsčiųjų takų šlavimo grafikai yra suintensyvinti.

"Šiaip šluojama kartą per mėnesį, pagal sudarytus grafikus. Dabar jau šluojama tris kartus. Ateis ir šiam šaligatviui laikas. Rangovai dirba pagal sudarytus grafikus. Kol kas numatyta šią obelį apgenėti. Dar šį rudenį reikės tai padaryti. O toliau žiūrėsime, ką su juo daryti", – patikino I.Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

pensininkė

niekas dabar su šluotele nemojuoja kasdien, o per mėn 1 ar 3 kartus mašinikė šluotelė pravažiuoja ir vėl po kojomis lapai lapai

Ei kubiliene

Pati sau taip patinki kad pasirupinai tik savo nuotrauka idet o išsprest susidariusia situacija kad praeiviai butu saugus smegenu ner?ar kaip visada pas mus laukiama kol kas atsitiks?

Ne tas gyventojas

O tu debiloidas matomai nuo gimimo kompiuterinis esi ir jei ir turi kiek smegenu tai ir tos atpratusios mastyti nes viska pagooglines randi ir gyvenimiskos situacijos tau nesuprantamos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS