Uostamiestyje daugės žaidimų aikštelių | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE DAUGĖS ŽAIDIMŲ AIKŠTELIŲ

Daugiabučių kvartaluose gyventojai pasigenda naujų žaidimų erdvių savo vaikams, tačiau situacija pamažu keičiasi ir naujų žaidimų aikštelių daugėja. Kasmet savivaldybė uostamiestyje įrengia po vieną didelę laisvalaikio erdvę, kurioje yra ne tik vaikų žaidimų, bet ir sporto aikštelės, laisvalaikio erdvės.

Šiais metais tokią aikštelę planuojama įrengti Paupių mikrorajone, kurios vertė sieks daugiau nei 600 tūkst. eurų.

Kaip teigė uostamiesčio vicemeras Algirdas Kamarauskas, poreikis naujoms žaidimų erdvėms – didelis.

„Žaidimų aikštelių poreikis išlieka, tačiau daugiabučių namų kvartaluose kasmet įrengiame po kelias naujas vaikų žaidimų aikšteles. Praėjusiais metais įrengėme penkias aikšteles Jūros, Kalnupės, Vingio gatvėse, Baltijos prospekte ir Tauralaukyje“, – sakė A. Kamarauskas.

Kaip pasakojo vicemeras, šiais metais jau įrengtos dvi naujos vaikų žaidimų aikštelės Vyturio ir Panevėžio gatvių daugiabučių namų kiemuose. Dar dvi aikšteles planuojama įrengti Kretingos ir Birutės gatvių namų kiemuose.

Vienos žaidimų aikštelės įrengimas gali kainuoti apie 50 tūkst. eurų.

Savivaldybė kasmet mieste įrengia ir po vieną naują didelę laisvalaikio erdvę, kurioje yra ne tik vaikų žaidimų, bet ir sporto aikštelės, laisvalaikio ir poilsio vietos, pasodinama daugiau želdinių.

Pernai tokia laisvalaikio erdvė įrengta Giruliuose, darbai kainavo 300 tūkst. eurų. Kaip teigė A. Kamarauskas, šiais metais tokią erdvę planuojama įrengti Paupių mikrorajone.

„Čia įrengsime didelę laisvalaikio aikštelę, jos kaina gali būti daugiau nei 600 tūkst. eurų. Taip pat šiais metais planuojame naujos laisvalaikio erdvės projektavimą ir Šiaulių gatvės mikrorajone“, – kalbėjo vicemeras.

A. Kamarauskas pabrėžė, kad kiekvienais metais visas esamas aikšteles tenka tvarkyti ir remontuoti, todėl pernai aikštelių remonto darbams savivaldybė skyrė per 100 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nėra ko girtis tokiu mažua indėliu vaikams

Juokingai mažai padaroma dėl vaikų. Aikštelės minimus , o pagirų ocho

Na nuotraukoje baisi aikštelė

Jeigu balose įrengia ir net žvyruko gaili pripilti ,kad pakeltų, tai jau tikrai "didelis" darbas padarytas.

kap matau

niekas nežino kad dabar vaikams tikrai reikalingos tos ž.aikštelės. Dabar visus vaikus kap kalinius laikom namuos Keičiam judėjima i kompiuterius ir planšetes Nėr laiko viska metus anuos vest kažikur už kelių kvartalu į irengta aikšte o prie namu vaikam nėr jokiu supyniu ar aikšteliu kamuoliu pasimėtyt ar kaše pažaist. Net laisvo didesnio žolyno nėr Visur užstatyta mašinom
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS