Klaipėdoje išsipildė neįgaliojo skuodiškio svajonė | Diena.lt

KLAIPĖDOJE IŠSIPILDĖ NEĮGALIOJO SKUODIŠKIO SVAJONĖ

Uostamiesčio paplūdimyje išsipildė viena judėjimo negalią turinčio skuodiškio svajonė – išsimaudyti jūroje. Poilsiautojas buvo pirmasis, kuris pasinaudojo čia esančiu specialiu neįgaliųjų maudynėms skirtu vežimėliu.

Pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, skuodiškiai specialiai atvyko į Antrosios Melnragės neįgaliųjų paplūdimį.

„Poilsiautojai iš spaudos sužinojo apie šiame pliaže esančią infrastruktūrą judėjimo negalią turintiems žmonėms – specialų vežimėlį, kurio pagalba galima išsimaudyti jūroje ir atvažiavo“, – pasakojo pavaduotojas.

Į paplūdimį atvykęs vyras su artimaisiais iš karto pagalbos kreipėsi į gelbėtojus. Šie į paplūdimį atvežė specialų, maudynėms skirtą vežimėlį.

Toks pats įrenginys yra ir Smiltynės centriniame paplūdimyje. Galimybė išsimaudyti judėjimo negalią turintiems žmonėms uostamiesčio paplūdimiuose šį sezoną suteikiama pirmą kartą.

„Skuodiškis buvo pirmasis, kuris pasinaudojo specialiu maudynėms jūroje skirtu vežimėliu“, – pasakojo pavaduotojas.

Anot A.Siakki, pokalbio metu paaiškėjo, kad tai ir pirmos poilsiautojo maudynės jūroje.

„Skuodiškis pasakojo, kad dar jaunystėje patyrė traumą, po kurios nebegalėjo vaikščioti. Vyras tvirtino, kad dabar išsipildė jo svajonė – išsimaudyti jūroje. Poilsiautojas ir jo artimieji džiaugėsi, kad yra tokia galimybė“, – pasakojo pavaduotojas.

Kol skuodiškis maudėsi jūroje, jį prižiūrėjo gelbėtojas. Po maudynių vyras dar kurį laiką leido paplūdimyje su artimaisiais.

A.Siakki atkreipė dėmesį, kad savaitgalį buvo tinkamos sąlygos neįgaliesiems išsimaudyti jūroje specialaus vežimėlio pagalba.

„Vanduo buvo šiltas, jūra rami. Iki šiol sąlygos tam padaryti buvo sudėtingos. Nuolat buvo bangos, šaltas ir vanduo, ir oras. Laukiame, kada maudynes jūroje išbandys ir kiti neįgalieji. Kviečiame atvykti visus. Gelbėtojai visada padės. Jie džiaugiasi darydami gerą kitiems“, – pabrėžė pavaduotojas.

GALERIJA

  • Klaipėdoje išsipildė neįgaliojo skuodiškio svajonė
  • Klaipėdoje išsipildė neįgaliojo skuodiškio svajonė
  • Klaipėdoje išsipildė neįgaliojo skuodiškio svajonė
„Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Elena

Nuosirdziai dekojame uz suteikta pagalba ir demesi neigaliems. Esame labai sujaudinti visu demesiu ir grazios idejos puoselejimu. Aciu dar karta jums visiems uz pilna dziaugsmo diena kuria patyre Arvydas :-)

Klaipėdietė

Sveikatos vyrukui ir kad jo gyvenime būtų daugiau džiugių akimirkų, kurios suteiktų stiprybės gyvenimui.

Sofija

Saunu reikia tik pasidziaugti tokia ideja ,sauniolis skuodiskis ir toki kelia atvaziavo o kur klaipediskiai Jus tokie pat ZMONES nesedekit namie uzsidare dziauketes gyvenimu toks koks yra neliudekit ! Pirmyn prie juros!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS