Klaipėdoje nugriaus dvi griuvenas | Diena.lt

KLAIPĖDOJE NUGRIAUS DVI GRIUVENAS

Uostamiesčio valdžia ruošiasi nugriauti du avarinės būklės statinius ir sutvarkyti juos supančias teritorijas. Atsikratyti griuvenų tikimasi kuo mažesnėmis sąnaudomis.

Uostamiesčio valdžia ruošiasi nugriauti du avarinės būklės statinius ir sutvarkyti juos supančias teritorijas.

Atsikratyti griuvenų tikimasi kuo mažesnėmis sąnaudomis. Leidimo nugriauti administracinį pastatą, esantį Senosios Smiltelės gatvė 6A, ir Uosto gatvė 22 esantį sandėlį antradienį buvo prašoma miesto tarybos Savivaldybės turto komiteto narių.

Pirmasis pastatas yra beveik 354, antrasis – 20 kvadratinių metrų ploto.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyrius vedėjos Genovaitės Paulikienės, abu statiniai yra visiškai susidėvėję. Jų techninė būklė labai bloga. Atsižvelgiant į būklę, pastatų negalima panaudoti jokiems tikslams.

„Esame gavę raginimų iš Viešosios tvarkos skyriaus užkonservuoti Uosto gatvėje esantį pastatą. Tačiau tam nėra tikslo. Pastatas susidėvėjęs, jo plotas nedidelis. Net ir investavus sandėlį būtų kam nors sudėtinga pritaikyti. Senosios Smiltelės gatvėje esantis pastas yra visiškai sunykęs. Dėl to siūlome juos griauti“, – komentavo vedėja.

Pirminiais skaičiavimais pastatų nugriovimas kainuotų 5 tūkst. 800 eurų. Tačiau G.Paulikienė pabrėžė, kad bus stengiamasi, kad išlaidos būtų kuo mažesnės.

„Savivaldybė ieško, kas galėtų nugriauti pastatus, o už tai pasiimtų statybines medžiagas, kurias panaudotų savo veikloje. Tokios sutartys yra sudarinėjamos. Jei tokiu būdu pastatų griauti niekas nesutiks, bus skelbiamas konkursas, kurio metu paaiškės tiksli paslaugų kaina“, – teigė vedėja.

G.Paulikienė džiaugėsi, kad miestas gražėja, atsikratant griuvenų. Tačiau pabrėžė, kad nugriauti visų apleistų savivaldybei priklausančių pastatų iš karto neįmanoma.

„Dirbame etapais. Jei pastatai tikrai sudėtingos būklės, kelia pavojų, jų griovimui skiriame prioritetą. Visko iš karto padaryti negalima, bet miestas gražėja“, – pabrėžė vedėja.

Komiteto narių taip pat prašyta pritarti jau nugriautų apleistų pastatų, kurie buto Naujojo Uosto 5A, išbraukimui iš sąrašų. Akis miestiečiams ir svečiams badžiusios griuvenos nugriautos po teisminių ginčų. Tarp statinių savininko ir savivaldybės buvo pasirašyta Taikos sutartis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vardasas

Baltijos kino teatrą nugriaukite. Štai čia būtų veikla. O dabar...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS