Klaipėdoje po liūčių – trikdžiai fontanuose | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PO LIŪČIŲ – TRIKDŽIAI FONTANUOSE

Uostamiestyje po praūžusių liūčių nebeveikia kai kurie fontanai – pirmiausia tai pastebėta Pempininkų ir Danės skvere. Audros išties padarė nemažos žalos jų įrangai.

Klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, kad Danės skvere – tylu. Dar prieš kelias savaites iš fontano sklidusi muzika išjungta. Žmonės svarstė, ar tai – ne liūčių pasekmės, kadangi būtent po jų fontanas ėmė nebeveikti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko, Danės skvero fontano įrangą liūčių metu gausiai užliejo vanduo, tad iki sezono pabaigos jis neveiks.

„Danės skvere buvo užlieta techninė patalpa, kurioje buvo visa programinė įranga, ir buvo visiškai apsemta vandeniu. Fontanas iki šio sezono pabaigos tikrai nepradės veikti. Šiuo metu vertinama padaryta žala, o kokia ji bus, galėsime pasakyti, kai bus pateiktas žalos įvertinimas“, – teigė A. Žukas.

Fontanas iki šio sezono pabaigos tikrai nepradės veikti.

Žmonės taip pat atkreipė dėmesį, kad ir kitas miesto fontanas neveikia.

„Važiuodama į darbą pastebėjau, kad neveikia Pempininkų fontanas. Dar ne sezono pabaiga, pranašauja gerus orus, tad būtų smagu matyti įjungtus fontanus“, – sakė skaitytoja.

Tačiau šis fontanas veikiausiai irgi dėl liūčių padarinių kurį laiką buvo išjungtas.

„Ten buvo elektros tiekimo gedimas. Šis gedimas netrukus turėtų būti pašalintas, jau vyksta darbai“, – tikino A. Žukas.

Visi kiti miesto fontanai veikia, apie galimus gedimus Klaipėdos savivaldybės specialistai kol kas neinformuoti, esant reikalui, fontanai bus tvarkomi.

„Daugiau informacijos nesu gavęs, kad neveiktų. Sakė, kad visi kiti fontanai veikia, išskyrus Pempininkų ir Danės skvero“, – pažymėjo savivaldybės administracijos direktorius.

Fontanai Klaipėdoje šiemet veiks iki rugsėjo 30-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vietinė

Sutinku su svečio nuomone. Nors atrodo dažnai praeinu Danės skveru, bet įjungto ir grojančio fontano taip ir neteko pamatyti.

Svečias

Man tas Dangės fontanas tai kaip koks nesusipratimas. Veikė tik tam tikromis valandomis ir kaip tyčia vis nepataikydavau. Grožio nematau. Va senasis, kurį panaikino, tai buvo fontanas!

Anonimas

Kas galejo pagalvoti kad technika reikia saugoti nuo vandens sumontuoti hermetinius skydus ir tt?? Hmm juk Klaipeoje nelyja...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS