Klaipėdos darželiuose situacija kaista | Diena.lt

KLAIPĖDOS DARŽELIUOSE SITUACIJA KAISTA

Klaipėdos vaikų darželiuose auga COVID-19 užsikrėtusiųjų skaičius. "Klevelyje" uždarytos trys ikimokyklinukų grupės, šioje įstaigoje praėjusią savaitę fiksuota 16 koronaviruso atvejų. Darželyje "Traukinukas" susirgo virtuvės darbuotoja, todėl įstaigos veikla stabdoma savaitei.

Tėvams kilo nerimas

Dienraščio duomenimis, pirmuosius šių metų mėnesius lopšelis-darželis "Klevelis" koronaviruso užkrato išvengė.

Nerimo žinia pasklido kovo 18-ąją, kai susirgo pirmoji darbuotoja.

Kitą dieną blogai pasijuto dar viena.

"Klevelio" direktorės Birutės Šakalinienės teigimu, ta darbuotoja prasta savijauta pasiskundė užpraėjusį penktadienį, apie tai ji vadovams pranešė telefonu ir į darbą jau nebeatėjo.

Praėjusį antradienį moteriai diagnozuotas koronavirusas.

Tačiau esą tos vaikų grupės, kurioje dirbo serganti darbuotoja, tėvams ši žinia perduota tik po dviejų dienų. Tai labai papiktino vaikų artimuosius.

"Juk darbuotojos turi būti testuojamos kas savaitę. Grupėje – 20 vaikų. Ar įsivaizduojate, koks ten dabar užkrato židinys? Kodėl įstaigos vadovai tyli? Juk įstaigoje yra ir kitos grupės, gali būti užkrėsti kiti darželio vaikai. Kur čia ta atsakomybė? Mums toks abejingumas kelia nerimą", – piktinosi vieno ugdytinio močiutė.

Privalomas testavimas

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno teigimu, "Klevelyje" šiuo metu serga 16 žmonių – penki darbuotojai ir 11 vaikų.

Įstaigos direktorė tikino, kad tikrai ne darbuotojai užkrėtė vaikus.

Esą tik du vaikai turėjo koronaviruso simptomų, kiti sirgo besimptome forma, taigi galėjo užsikrėsti ir savo šeimose.

"Sirgdamas nė vienas darbuotojas neatėjo į darbą. Daugiausia serga vaikų iš "Spindulėlių" grupės. Dalis darbuotojų jau yra pasiskiepiję, kai kurie net ir antrą kartą. Mano iniciatyva visi darbuotojai, kurie nėra vakcinuoti ir persirgę COVID-19, prieš kelias dienas turėjo testuotis. Šiaip darbuotojai turi būti tiriami kas 7–10 dienų, bet testavimas, kaip ir vakcinacija, nėra privalomi. Tačiau, kadangi mūsų įstaigoje yra protrūkis, dabar tai padaryti būtina", – kalbėjo B.Šakalinienė.

Uždarytos trys grupės

Darželyje "Klevelis" yra 11 vaikų grupių, trys jų kol kas uždarytos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis praėjusį antradienį, kovo 23 d., pasirašė įsakymą dėl lopšelio-darželio "Klevelis" ikimokyklinių ugdymo grupių "Varliukai" ir "Voveriukai" veiklos sustabdymo iki balandžio 1 d. dėl to, kad "asmenys, turėję sąlytį su sergančiu COVID-19 asmeniu, privalo izoliuotis".

O nuo kovo 19 d. iki kovo 26 d. dėl tos pačios priežasties buvo sustabdyta to paties darželio ikimokyklinukų grupės "Spindulėliai" veikla.

"Mes labai gerai laikėmės, iki kovo vidurio niekas nesirgo. Ir negaliu sakyti, kad dabar darbuotojai susargdino mūsų vaikus", – tikino B.Šakalinienė.

Užsikrėtė virtuvės darbuotoja

R.Grigaliūnas pabrėžė, kad daugiausia židinių šiuo metu yra būtent ikimokyklinėse įstaigose.

Be "Klevelio" darbuotojų ir vaikų, kur situacija grėsmingiausia, COVID-19 fiksuotas ir M.Montessori mokykloje-darželyje, ten serga trys darbuotojai ir vienas vaikas.

Susirgo ir lopšelio-darželio "Traukinukas" virtuvės darbuotoja, dar dvi jos kolegės dėl to turi izoliuotis. Šį darželį teko uždaryti savaitei, nes nėra galimybių gaminti vaikams maisto.

"Ketiname darželį uždaryti nuo kovo 29 d. iki balandžio 2 d. Ką darysi, geriau laikinai užsidaryti, nei paskui sulaukti didesnės bėdos. Mes tiesiog norime apsidrausti", – patvirtino lopšelio-darželio "Traukinukas" direktorė Jolanta Kanišauskienė.

Dar nepasibaigė protrūkiai lopšeliuose-darželiuose "Vėrinėlis", "Žiogelis", "Želmenėlis" ir "Žiburėlis" bei regos ugdymo centre.

"Po vieną atvejį ten vis dar pasitaiko, o daugiausia sergančiųjų ugdymo įstaigose buvo vasario pabaigoje ir kovo pirmoje pusėje", – teigė R.Grigaliūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

manau taip

Kontrolė turi būti, močiutės perparduoda veltui gautus draudžiamus vaistus savo dukrų ir žentų aplinkai, vaikai auga tarp narkodilerių, nuolat traumuojami tiek fiziškai, tiek emociškai, tiek psichologiškai. Situacija su vaikų sveikata apgailėtina - kodėl nėra kontrolės? Narkotikai pardavinėjami tiesiog kai juos perneša vaikai darželinukų kuprinėse ar pradinių klasių vaikai nubėga iki kito kaimyno dėdės su "kroviniu"... kiek tai tęsis? Tokie žmonės grasina ir terorizuoja ir auklėtojas, ir mokytojas, ir medikus.

to Lina

Mokytojos jau susidūrė su slaptai sergančiais, patikėkit, jau sirgom ir užkrėtėm savo šeimas. Jau mirė nuo to šeimos nariai, o slaptai sergantieji ir toliau putoja komentaruose...

ezys

>>>Lebeda. Ten trolio komentaras, nereikia i ji rimtai reaguoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS